'Millet ittifakı adayı kim olsun?' anketinden ilginç sonuçlar çıktı

'Millet ittifakı adayı kim olsun?' anketinden ilginç sonuçlar çıktı
Millet İttifakı'nın adayı ise henüz belirsizliğini koruyor. 14 Kasım'da toplanacak altılı masanın aday ismini açıklaması beklenmiyor. Areda Araştırma, vatandaşlara "Sizce Millet İttifakı'nın adayı kim olmalıdır?" sorusunu yöneltti.

Seçmene 'Millet ittifakı'nın adayı kim olsun?' diye soruldu.
Areda Araştırma'nın bu sorusuna katılımcıların yüzde 41.3'ü CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu derken, ikinci sırada yüzde 19.1 ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yer aldı.

2023 yılının haziran ayında yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde halkın nabzını tutan araştırmalar sık sık kamuoyuyla paylaşılıyor.

Millet İttifakı'nın adayı ise henüz belirsizliğini koruyor. 14 Kasım'da toplanacak altılı masanın aday ismini açıklaması beklenmiyor. Altılı masada öne çıkan isim CHP lideri Kılıçdaroğlu olsa da kulis haberiyle Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu da gündeme gelen isimler arasında. Areda Araştırma, vatandaşlara "Sizce Millet İttifakı'nın adayı kim olmalıdır?" sorusunu yöneltti.

Yüzde 41.3'ü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dedi.
Sıralamada ikinci sırada yüzde 19.1 ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş aldı.

Üçüncü sırada tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş yer alırken onu, yüzde 6,9 ile Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce takip etti. İmamoğlu ise yüzde altıncı sırada yer aldı.

Seçmene 'Millet ittifakı'nın adayı kim olsun?' diye soruldu: Sonuçlar şaşırttı - Resim: 11

Politika