Millet İttifakı bürokrasi kadrosunu hazırlıyor

Millet İttifakı bürokrasi kadrosunu hazırlıyor
Millet İttifakı, iktidar değişikliğinde “partili bürokratların” oluşturacağı engelleri aşmak için özel bir çalışma yürütüyor. Kılıçdaroğlu’na yakın isimlerin de milletvekili listelerinin dışında tutularak bürokraside değerlendirileceği kulislerde dile getiriliyor.

MAHMUT AYDIN


Millet İttifakı, iktidar hazırlığı kapsamında AKP'nin 20 yılda oluşturduğu bürokratik yapıyı değiştirmek amacıyla yoğun bir çalışma yürütüyor.

AKP'nin 20 yıllık iktidarında kurduğu “partili bürokrat” yapısının nasıl değiştirileceği konusunda çalışan Millet İttifakı kurmayları, liyakat sahibi, alanında uzman ve AKP döneminde kızağa alınan ya da emekli edilen bürokratla da görüşüyor. Bu bürokratlar ile her bakanlık için ayrı ayrı çalışılarak ekipler oluşturuluyor. Millet İttifakı, böylece olası iktidar değişikliğinde “partili bürokratların” oluşturması beklenen engelleri aşmayı planlıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın isimlerin de milletvekili listelerinin dışında tutularak bürokraside değerlendirileceği kulislerde dile getiriliyor.

AĞUSTOS AYINDAKİ TOPLANTININ GÜNDEMİ

Bürokrasiyle ilgili yürütülen çalışmaların ağustos ayının son haftasında Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun ev sahipliğinde yapılacak altılı masa toplantısında ele alınacağı bildirildi.

Bürokrasi ile birlikte bakanlıkların görev alanlarının düzenlenmesi ve vaat edilen değişikliklerin hangi bakanlıklar üzerinden gerçekleştirileceği, özelikle ekonomik tedbirlerin nasıl uygulanacağı konuları da altılı masanın ağustos toplantısının gündeminde olacak.

ERKEN DEĞİL HEMEN SEÇİM

CHP kurmayları “erken seçim” taleplerini “hemen seçim” olarak değiştiriyor. Ekonomik enkazın giderek ağırlaştığını ifade eden CHP’liler, yaşanan enkazın durdurulması için hemen seçime gidilmesini istiyor. CHP kurmayları, son aylarda kamu arazilerinin satışında yaşanan artışa dikkati çekerek, “seçimlerden sonra eli kolu bağlı bir iktidar” olmak istemediklerini ifade ediyor. CHP’liler, son aylarda ayrıca kamu kurumlarına çok sayıda personel alındığını hatırlatarak, AK Parti’nin seçimlerden önce yeni bir kadrolaşma yaptığını savundu.

ANKARA’DA 'LACİVERT TAKIMLAR' HAZIRLANIYOR

Seçim maratonunun hız kazanmasıyla Ankara’da siyasi trafik de hızlandı. Özellikle bürokraside görev alan yöneticiler milletvekilliği için AKP'yi tercih ederken bu durum il ve ilçe teşkilatlarında şimdiden kaygı uyandırdı. Bazı illerde ise il yöneticileri ile milletvekillerinin küs oldukları ve aynı ortamda bulunmadıkları konuşuluyor. AKP milletvekillerinin vatandaş ve esnaf ziyaretinden uzak durması da muhalefetin gündeminde.

Partilerin il teşkilatlarında da yoğun bir hareket yaşanıyor. Milletvekili aday adayları şimdiden il başkanlıkları ve genel merkezleri ziyarete başladı.

Muhalefet kanadında bakanlık bekleyen siyasetçiler ile bazı eski bürokratlar bir yandan ekip kurmaya çalışırken, diğer yandan da “lacivert elbise” siparişi vermeye başladılar. 6’lı masayı oluşturan partilerin genel merkezlerinde bakanlık kulisleri şimdiden başladı.

Özel Haber