Millet İttifakı partileri ‘kadın politikaları’nı konuşuyor: Serinin 3. adresi Urfa

Millet İttifakı partileri ‘kadın politikaları’nı konuşuyor: Serinin 3. adresi Urfa
Seçimlere 10 gün kala, Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA-DER), Millet İttifakı ile birlikte “Kadının Siyasette Temsili ve Kadın Politikaları” konulu konferans serisinin üçüncüsü 5 Mayıs’ta Urfa’da düzenleyecek.

14 Mayıs’ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde siyasette kadın temsili ve kadın politikalarına ilişkin tartışmalar gündemde.

Seçim döneminde öne çıkan tartışma başlıklarından birisi, Cumhur İttifakı’nda yer alan HÜDA PAR ve Yeniden Refah Partisi’nin 6284 sayılı yasanın kaldırılması ve toplumsal cinsiyet eşitliğini tehdit eden uygulamaları gündeme getirmeleri olmuştu.

Diğer yandan, partilerin listelerinde kadın adaylara beklenenin altında yer vermesi, kadın örgütleri tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

Toplumsal cinsiyet eşitliği ve Türkiye’de kadın politikalarına dair tartışma başlıkları; 5 Mayıs Cuma günü saat 17.00’da Şanlıurfa Barosu Konferans Salonunda, Millet İttifakını oluşturan partilerin kadın genel başkan yardımcıları, yöneticileri, adayları ve siyasette aktif rol alan kadınların katılacağı konferans ile masaya yatırılıyor.

Daha önce Manisa ve Bursa’da gerçekleştirilen konferansların Urfa’daki üçüncü serisinin moderatörlüğünü gazeteci yazar Sibel Hürtaş yapıyor.

Toplantının konuşmacıları ise CHP Parti Meclisi Üyesi Erbil Aydınlık, DEVA Partisi GMYK- GMKK Üyesi ve iş insanı Essum Aslan, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, Gelecek Partisi Gaziantep Kadın Kolları Başkanı Şule Genco Altıparmak, Kadın Adayları Destekleme Derneği Başkanı Nuray Karaoğlu ve Avukat, yazar Tuba Torun olarak açıklandı. (Kısa Dalga)

Kadın