Millet İttifakı pusulasını çizdi: Çatı; Millet İttifakı... Altında; CHP ve İYİ Parti

Millet İttifakı pusulasını çizdi: Çatı; Millet İttifakı... Altında; CHP ve İYİ Parti
Milletvekilliği listelerinde son aşamalara gelinmişken son dokunuşlar gerçekleşiyor. Millet İttifakı'ndaki baskın fikirin 'CHP'ye oy vermem' diyen seçmenin önüne İYİ Parti seçeneğini koymak.

Murat Sabuncu, Millet İttifakı'nın seçim listeleri hakkındaki senaryoları kaleme aldı. Sabuncu seçmenin pusulada çatı olarak Millet İttifakı'nı altında ise sadece CHP ve İyi Parti'yi göreceklerini belirtti.

Sabuncu'nun T24'de yayınlanan yazısından bir bölüm şöyle:

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün yani çarşamba gecesi Habertürk yayınında idi. Yayın sonrası konutuna gitmedi. Gece yarısına doğru ittifak ortaklarından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile buluştu. Konu acil ve önemli idi. Milletvekili listeleri 9 Nisan Pazar günü Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edilecekti ve yapılan tüm similasyonlarda ayrı ayrı girildiği takdirde parlamentoda hedeflenen 300 üzeri hedefe ulaşılamayacaktı. Üstelik Muharrem İnce’nin adaylığı ile birlikte ikinci tura kalma ihtimali yükselen cumhurbaşkanlığı seçimleri de, parlamentoda Cumhur İttifakı’nın kazandığı vekillik sayısı daha fazla olursa riske girecekti.

5 Parti çatıda, İyi Parti sağ seçmenin opsiyonu

Salı günü itibariyle altı partideki taslak listeler tamamlanmış idi. Ancak genel başkanlar arasında hem yüz yüze hem de telefonla istişareler sürdü. Saadet Partisi’nin "ittifak içinde ittifak" önerisi kendi logolarının altında seçime girilmesi talebi nedeniyle sonuçlanmadı.

Son gelinen noktada, Millet İttifakı çok muhtemel beş partinin CHP listelerinden İYİ Parti’nin ittifak çatısı altında tek başına seçime gireceği bir yapıyı görecek. Yani pusulanın üstünde Millet İttifakı yazacak, altta CHP ve İYİ Parti’nin logoları gözükecek. CHP listelerinden Gelecek, DEVA, Saadet ve Demokrat Parti adayları da gösterilecek. İYİ Parti kimi illerde ittifaktaki diğer partilerin lehine düzenlemeler yapılacak."

Yazının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Politika