Millet ittifakındaki krizi 'Üsküplüler' yumuşatmış

Millet ittifakındaki krizi 'Üsküplüler' yumuşatmış
Millet ittifakının cumhurbaşkanı adayını belirlemek için 2 Mart'ta yaptığı toplantıdan sonra yaşanan 4 günlük krizin "Üsküplü hemşehrilerin" katkısıyla yumuşatıldığı öğrenildi.

Millet ittifakının 2 Mart'taki toplantısında ortak aday üzerinde anlaşıldığı belirtilmiş, bir gün sonra ise İYİ Parti lideri Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu adaylığına karşı çıkarken masaya da ağır eleştiriler yöneltmişti. Pazartesi günü ise kriz çözüldü ve Kılıçdaroğlu millet ittifakının adayı olarak ilan edildi.

Millet ittifakının cumhurbaşkanı adayını belirlemek için 2 Mart'ta yaptığı toplantıdan sonra yaşanan 4 günlük krizin "Üsküplü hemşehrilerin" katkısıyla yumuşatıldığı öğrenildi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in krizin yumuşatılmasında önemli bir rol üstlendiği belirtildi. Üsküplü olan Akşener, Türkkan ve Özel hemşehri buluşmalarında da bir araya geliyor.

2 Mart krizi patlak verince CHP'li Özgür Özel ile İYİ Partili Lütfü Türkkan buluşarak durum değerlendirmesi yaptı ve anlaştıkları konuları partilerine iletti. Özel ve Türkkan daha sonra Akşener'i gece saatlerinde arayarak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş için randevu aldılar. Daha sonra da kamuoyuna açıklanan gelişmeler yaşandı.

CHP'de hazırlıklar son gaz

CHP yönetimi bir taraftan da seçimle ilgili hazırlıklarını son hız sürdürüyor. Genel Merkezde oluşturulan "Seçim Makinesi" sistemiyle görevlendirilen parti yöneticileri çeşitli alanlarda görev yapacak.

Altı kişiden oluşan ekipler doğrudan Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na bilgi verecek. Seçim makinesinde görev alan yöneticiler, mitingler, geziler, toplantılar ve basın buluşmalarını da organize edecek. Buna göre Kılıçdaroğlu, tıpkı TBMM Grubu toplantılarında olduğu gibi her hafta salı günü Türkiye'nin farklı bir noktasından saat 13.30'da canlı yayınla halka seslenecek.

İç Anadolu Yavaş, Karadeniz İmamoğlu

İç Anadolu miting ve toplantılarında Mansur Yavaş, Karadeniz buluşmalarında da Ekrem İmamoğlu da Kılıçdaroğlu'na eşlik edecek. Liderler bazen de "o ildeki siyasi eğilime göre" ikili ve 6'lı mitingler düzenleyecek.

CHP'de mitinglerin yeterince etkili olmadığını belirterek, "İmamoğlu modeli" denilen yöntemle sokaklarda vatandaş ve esnafla temas kurulmasını savunanlar da var.

700 CHP'li hayatını kaybetti

CHP Genel Merkezinde yapılan bir organizasyonla deprem bölgesinde bulunan CHP üyeleri ve örgüt yöneticileri tek tek arandı, bulunamayanların yakınlarına ulaşıldı. Bu görüşmelerden sonra CHP'ye üye ve örgütlerde görevli 700 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

CHP Genel Merkezi deprem bölgelerinden diğer kentlere göçen vatandaşlar üzerinde yaptığı bir araştırmada da yer değiştiren vatandaşların en az yüzde 50'sinin yaşadıkları kentlerde oy kullanacakları tespit edildi.

Özel Haber