Millet İttifakı'nın Büyük İstanbul Mitingi başladı - Kemal Kılıçdaroğlu konuşuyor| CANLI

Millet İttifakı'nın Büyük İstanbul Mitingi başladı - Kemal Kılıçdaroğlu konuşuyor| CANLI
Millet İttifakı'nın Büyük İstanbul mitingi başladı. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve ittifak liderlerinin katılacağı miting alanı tamamen doldu.

Millet İttifakı liderleri, 14 Mayıs seçimlerine 8 gün kala İstanbul Maltepe'de düzenlenecek mitingde buluşacak.

Mitinge Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra ittifak ortağı diğer parti liderleri Meral Akşener, Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu, Temel Karamollaoğlu, Gültekin Uysal ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayları Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş da katılacak.

Saat 18.00'de başlayacak miting öncesi Maltepe miting alanı tamamen doldu. Mitinge gelenler, polisin güvenlik noktalarındaki kontrollerin ardından alana alınıyor.

İlk çıkan isim Karamollaoğlu oldu

Millet İttifakı ortaklarında Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Maltepe miting alanında kurulan sahneye ilk çıkan isim oldu. Vatandaşlara adalet üzerinden vaatlerde bulunan Karamollaoğlu gelecek sene yapılacak icraatlar için yeniden buluşmayı teklif etti.

'İstanbul düşerse, Kudüs düşer dediler, İstanbul düştü ama her şey çok güzel oldu'

Temel Karamollaoğlu'nun ardından sahneye Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı yardımcı adayı Mansur Yavaş çıktı.
Mansur Yavaş, belediye seçimleri öncesi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve kendisi için yapılan suçlamaların boşa düştüğünü vurgularken "İki büyük şehir düşerse Türkiye, Kudüs düşer diyorlardı, düştü ama siz düştünüz ve her şey çok güzel oldu" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son ılımlı mesajlarına sevindiklerini belirten Mansur Yavaş, sonrasında verdiği mesajları görünce kendilerini için sandıkları mezar yapacağını görünce şaşkınlıklarının geçtiğini söyledi. Artık birleştirici ve barışçıl bir dile sahip olunması gerektiğini söyleyerek söz Ekrem İmamoğlu'na bıraktı.

Ekrem İmamoğlu: Miting alanlarında eşlerimizin görüntülerini yayınlayarak oy kapmaya çalışıyorlar

Ekrem İmamoğlu şunları söyledi:

- İstanbul tarihi mitinglerle iz bırakmış şehirdir. Bu milletin en güçlü en gür sesi, her zaman İstanbul'dan yükselmiştir, yükselmeye devam edecek. İstanbul mitingleri Türkiye'nin tarihini değiştirmiştir, değiştirmeye devam edecek. Türkiye değişiyor, sevgili hemşerilerim; aramızda kalsın kazanıyoruz.

- İstanbul'un iradesini beğenmeyenler seçimi iptal etmişlerdir. Sandıktan biz çıkmazsak geçerli sayılmaz dediler. Sonra millet onlara öyle bir demokrasi tokadı attı ki yerle bir etti. Hem milletin kararına saygı göstermeyi öğrendiler hem de bu kararın önünde hiçbir şey olmadığını öğrendiler.

- Tek tek oyları saymayı öğrettik onlara. Saygı duyacaksınız kardeşim. 806 bin oy farkını millet onlara tek tek saydırdı. Milyonlarca oy farkını onlara tek tek saydırmaya hazır mıyız? İktidarı millete teslim edecekler. O kötü dillerini ne yazık ki fütursuzca milletimizi bölmek için kullanıyorlar. Millet uyandı.

- Bunlar kötülüğü o kadar büyüttüler ki artık miting alanlarında eşlerimizin görüntülerini yayınlayarak oy kapma ucuzluğunu başlattılar.

'2009'da 200 lira tedavüle çıktı. 134 dolar ediyordu. Bugün 10 dolar bile etmiyor'

Ekrem İmamoğlu'nun ardından DEVA Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı yardımcılığı adayı Ali Babacan, eşi Zeynep Ülkü Babacan ile sahneye çıktı. Babacan yaptığı konuşmada şu sözleri sarf etti:

"Ülkemizin her yerinden yükselen demokrasi çığlığını İstanbul'a getirdik. Demokrasi çığlığını tüm dünya duyuyor. Tüm dünya izliyor. Sağcı solcu demeden, sünni alevi demeden hep beraber daha fazla demokrasi diyecek miyiz? Hep beraber, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu 13. Cumhurbaşkanı yapacak mıyız? TBBM'de çoğunluğu sağlayacak mıyız? Sözümüzü aldık.

Pahalılığı, yolsuzluğu en iyi bilenlersiniz. Hey gidi İstanbul. 2010'da İstanbul Avrupa Kültür Başkenti olmuştu. Yaptığımız reformlarla yapmıştır. Ülkeyi şimdi getirdikleri noktaya bakın. 200 liralık banknotun hikayesini anlatayım. 2009 yılında tedavüle çıktı. Kaç dolar ediyordu, 134 dolar ediyordu. Bugün ne kadar, 10 dolar bile etmiyor. Döviz bürosunda 20,5 oldu. Herkesin cebindeki 200 liranın 134 dolar iken 9 dolara düşüren yani 124 doları kim çaldı? Herkesin cebindeki 200 liradan 124 doları kim çaldı?

Bu enflasyon tam baş belasıdır. Ekonomiyi kötü yönetirseniz yüksek enflasyona mahkum edersiniz. Türkiye'de kurum kalmadı. Patates soğan diyoruz. Gerisini siz tamamlarsınız.

'Bu ülkenin kaynaklarını resmiyete uydurarak yağmaladılar, haram saltanatı kurdular'

Ali Babacan'ın ardından sahneye Millet İttifakı ortaklarından Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal çıktı. Uysal alandaki vatandaşlara şu sözlerle seslendi:

- 14 Mayıs 2023 milletin yeniden kaderine hakim olacağı bir gün olacak. Türkiye'yi vazgeçilmez zannedenlere, kendi varlıklarını kaçınılmaz kadere dönüştürmek için Türkiye'yi risklere mahkum edenlere, kaynaklarını bir avuç insana sunanlara karşı elbette 'yeter' diyeceğiz.

- 14 Mayıs'ı çağın ritmini yakalayacağımız bir gün haline getirmek durumundayız. Bu güne 1 günde gelmedik. Bugün milyonlarca insanımız eğer sefalet içindeyse bunun sorumluluğu elbette yönetenlerdedir. Cumhuriyette demokrasiye ruhen inanmıyorlar. Demokrasi ve hukuk onların lehine işliyorsa kabulleri, işlemiyorsa değil. Şimdi birileri çıkmış diyor ki 14 Mayıs bir darbe girişimidir.

- Seçimleri iptal mi edeceksiniz? Bunların düşünceleri ortaya döküldü. Demokrasiye, hukuka, Türkiye'ye dair hiçbir hayalleri yok. 21 yılın sonunda Sayın Erdoğan seçim beyannamesini açıkladı. Mülakatı kaldıracağını taahhüt ediyor. Bozduğu ekonomiyi 2002 şartlarına getirmeyi taahhüt ediyor. İktidarı döneminde çıkan imar aflarını yasaklarını taahhüt ediyor.

- Geldikleri noktada söz bitmiş, yalanları da bitmiş. Bu ülkenin kaynaklarını resmiyete uydurarak yağmaladılar, haram saltanatı kurdular.

"Girdiği her seçimi kaybeden, başbakanlık makamını gasp eden bir adam bizi işgalcilerle bir arada tutuyor. Haddini bil haddini!"

Gültekin Uysal'dan sonra sahneye çıkan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, yurttaşlara seslendi. Davutoğlu vatandaşlara hitap ettiği konuşmasında AKP'li Binali Yıldırım'a çok sert sözlerle tepki gösterdi. Davutoğlu şunları söyledi:

- "Mücadele toprağa bereket diye bakan, aslını toprak diye görenlerle, toprağı rant görenler arasında. 2017 ile 2020 arasında 370 bin dekar tarımdan uzaklaştırıldı. Sadece geçen sene 1 milyon büyükbaş, 1 milyon 300 bin küçükbaş hayvanımızı kaybettik. Siz niye pahalı et yiyorsunuz biliyor musunuz? 300-400 liraya kıyma eti yiyorsunuz? Hayvancılığı öldürdüler."

- "Bir eski Başbakan çok konuşuyor, bir ara susmuştu. Dedi ki seçimlerde yabancı istilacılara karşı 14 Mayıs'ta bu ülkeyi bırakmayacağız. İstanbullular siz ona 2 kez ders verdiniz. Bir yetmedi 2 kere. Geçen hafta İzmirlilere seslendim. Onlar da bir ders verdiler. Girdiği her seçimi kaybeden, başbakanlık makamını gasp eden bir adam bizi işgalcilerle bir arada tutuyor. Haddini bil haddini!"

- "Kendi halkına kitapsız diyenler, küffar diyenler, dinimizi istismar edenler gidecek. 14 Mayıs'ta kimler gidecek kimler kalacak? 14 Mayıs gecesi, 15 Mayıs sabahı yeni bir baharda yasaklar gidecek, özgürlükler gelecek. Kutuplaşma gidecek, kucaklaşma gelecek. Yargıya talimat veren hukuk anlayışı gidecek, hak-hukuk-adalet gelecek."

Meral Akşener'den Erdoğan'a yolsuzluk sorusu: 1 Milyar Euro senin cebine mi girdi?

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu'ndan önce konuşma yapan son isim oldu. Akşener, torun Pars Akşener'le çıktığı sahnede şunları ifade etti:

- Bir Kemal'e bir Meral'e. Öncelikle bu meydanı doldurduğunuz için sizlere teşekkür ederim. Haklarınızı helal edin. Sayın Kılıçdaroğlu'nu daha fazla beklemeyin diye kısa konuşma yapacağım. 14 Mayıs, burası gösteriyor ki Sayın Kılıçdaroğlu'nun 13. Cumhurbaşkanı olarak seçildiği ve alkışlar içinde Çankaya'ya götürdüğümüz bir akşam olacak. Sizin helal oylarınızla.

- Başbakan Meral diyorsunuz ya, oylarınızla olmak istiyorum. Bizim Anadolu'da yaptığımız bütün mitinglerde tek bir şey istiyorum. 1 oy Kemal'e 1 oy Meral'e... Birleşe birleşe kazanıyoruz, ortada bir sorunumuz yok. Her CHP'li aileden sadece tek 1 oy istiyorum. 1 tanecik. Ama biz tüm İyi Partililer, çok çalışıp tüm oylarımızı Kılıçdaroğlu'na şak diye basacağız.

- Hayatımda bu kadar rezil bir seçime ilk defa gidiyoruz. Milletine işgalci, darbeci diyen bir dil. Tüm psikiyatrları bu abileri tedavi için davet ediyorum. Cezai ehliyetleri kalmadı. Yeşildağ ailesinin bir ferdi bir kaset yayınladı. O kasette nasıl hırsızlık yapıldığı anlatılıyor. Antalya Havalimanı, 2007'de işletmesi satışa çıkıyor. Bir firma 5 milyar euro veriyor. Buna karşılık o firmanın dosyasından evrak çalınıyor, yakınlardan birine 3 milyar euroya veriliyor. Ali Yeşildağ'ın iddiasına göre 1 milyar euro senin cebine girmiş.


Gelişmeler devam edecek...

Politika