Millet İttifakı'nın yol haritasında 12. maddedeki 'uygun gördüğü zaman' ve 'tanımlanmış görev' ne anlama geliyor?

Millet İttifakı'nın yol haritasında 12. maddedeki 'uygun gördüğü zaman' ve 'tanımlanmış görev' ne anlama geliyor?
Millet ittifakının yol haritasında 12. maddedeki “Tanımlanmış görev” ifadesi cumhurbaşkanı yardımcısı olacak diğer liderler açısından bir hiyerarşi yaratmaması için konuldu.

İYi Parti lideri Meral Akşener'in masaya dönmesinin ardından yapılan millet ittifakı toplantısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ilan edilmiş ve tüm liderlerin 12 maddelik bir yol haritası metni açıklanmıştı.

Millet İttifakı’nda krizi sonlandıran 12. Madde “İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları Sayın Cumhurbaşkanının uygun gördüğü zamanda ve tanımlanmış görevlerle Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanacaklardır” şeklinde yazıldı. Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın aktardığına göre maddedeki “Uygun görüldüğü zaman” vurgusunu Kılıçdaroğlu talep etmedi. Liderler Kılıçdaroğlu’nun “hukuki durum, yerel seçimler gibi” faktörleri dikkate alarak esnek bir şekilde bu zamanı belirlemesi için imkan tanıdı.

“Tanımlanmış görev” ifadesi de cumhurbaşkanı yardımcısı olacak diğer liderler açısından bir hiyerarşi yaratmaması için konuldu.

Bu vurgunun yapılmasında İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu’nun iki belediye başkanının “icracı” görev üstlenecekleri sözlerinin yarattığı rahatsızlığın etkili olduğu öğrenildi.

(Kısa Dalga)

Politika