Millet Partisi'nden Millet İttifakı'na: İsmimizi kullanmayın, AİHM'ye gideriz

Millet Partisi'nden Millet İttifakı'na: İsmimizi kullanmayın, AİHM'ye gideriz
Millet İttifakı Genel Başkanı Cuma Nacar, Millet İttifakı'na isim tepkisi göstererek "Ayıptır, haksızdır, kanuna aykırıdır. Her birimizin isimleri kendine özeldir" dedi.

Millet Partisi Genel Başkanı Cuma Nacar, Millet İttifakı'nın ismine tepki gösterdi. Nacar, parti kurultaylarını yaptıklarında altılı masayı oluşturan siyasi partilere çağrı yaptığını hatırlatarak şöyle konuştu:

"Dedik ki kanun açık; Millet Partisi'nin ismini oluşturduğunuz ittifakta kullanamazsınız. Halk İttifakı, Deva İttifakı, Gelecek İttifakı diyebilirsiniz ama içinde olmadığımız bir ittifakta ismimiz kullanılamaz. Siyasi nezaketle bunun uyarısını yaptık. Şu uyarıyı da yaptık; 'Eğer siz ismimizi kullanmaya devam edecek olursanız biz sizin ittifakınızı gasp ittifakı olarak tanımlayacağız' dedik. Ayıptır, haksızdır, kanuna aykırıdır. Her birimizin isimleri kendine özeldir."

Nacar, Millet İttifakı isminin ilk kullanıldığı dönemde Yüksek Seçim Kuruluna yaptıkları başvurunun reddedildiğini ifade ederek, o dönem partisi seçimlere giremediği için diğer hukuksal yollara başvurmadıklarını, ancak bu kez Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar gideceklerini söyledi. (HABER MERKEZİ)

Politika