Milletvekilleri maaşlarına zam yaptı, Meclis tatile girdi

Milletvekilleri maaşlarına zam yaptı, Meclis tatile girdi
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 1 Ekim'e kadar tatile girmesine ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.


Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan TBMM kararında, "TBMM'nin 1 Temmuz Cuma gününden başlamak ve 1 Ekim Cumartesi günü saat 14.00'te toplanmak üzere tatile girmesine, Genel Kurulun 1 Temmuz 2022 tarihli 111'inci birleşiminde karar verilmiştir" denildi.

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre TBMM, milletvekillerinin hacca gitmesi üzerine bir hafta erken kapandı. Maaşları 40 bin liradan 56 bin liraya yükselen milletvekilleri, tatile çıktı. AKP MKYK'da “7 Temmuz'a kadar gündemdeki teklifleri görüşüp tatile girelim” görüşü benimsendi. Ancak bu yıl hacca giden AKP'li vekil sayısı çok olunca Meclis de erken kapandı. Meclis olağanüstü toplantıya çağırılmazsa, 1 Ekim'e kadar çalışmayacak.

Türkiye gazetesinin haberine göre TBMM'de gece yarısı verilen son dakika önergesi ile emekli vekillerin maaşı, memur maaş katsayısına bağlanarak 40 bin liraya çıktı. Çifte maaşlılar ise 100 bin liraya yakın para alacak.

Eski milletvekilleri de diğer memurlar gibi temmuzdan itibaren zamlı maaş alacak.

18 bin lira olan emekli milletvekili maaşı Temmuz itibarıyla 28 bin liraya yükseldi. 15 Temmuz’dan itibaren memura yapılması beklenen yüzde 40’lık artışla birlikte emekli milletvekillerinin maaşı 40 bin liraya yaklaşacak.

Politika