Milli basketbolcu Cedi Osman'dan kariyer rekoru

Milli basketbolcu Cedi Osman'dan kariyer rekoru
Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nde (NBA) Cleveland Cavaliers forması giyen Cedi Osman, hem skor anlamında kariyer rekorunu yineledi hem üçlük rekoru kırdı.

NBA'de normal sezon oynanan dört karşılaşmayla devam etti.

Doğu Konferansı ekiplerinden Cleveland Cavaliers, sahasında Batı Konferansı takımlarından Los Angeles Clippers'ı konuk etti.

Baştan sona üstün götürdüğü karşılaşmadan 23 sayı farkla 122-99 galip ayrılan Cavaliers'ta Cedi Osman gösterdiği performansla galibiyette büyük pay sahibi oldu.

Osman, kenardan geldiği karşılaşmada 22 dakika parkede kaldı. Milli basketbolcu, 29 sayıyla kariyer rekorunu yinelerken, 7'de 7 üç sayılık isabetle kariyer rekorunu kırdı.

27 yaşındaki oyuncu, 29 sayısının yanına 2 ribaund, 2 asist, 2 top çalma ve 1 de blok ekledi. Bu sonucun ardından Cavaliers 52'nci maçında 31'inci galibiyetini elde ederken, Clippers 53'üncü maçında 25'inci mağlubiyetini aldı.

İlk 5'e az kaldı

Cedi Osman, Los Angeles Clippers maçında kaydettiği 7 üçlük isabetiyle kulüp tarihinde en çok üç sayılık isabet kaydeden oyuncular sıralamasında 6'ncı sıraya yükseldi.

Toplamda 583 üç sayılık isabete ulaşan Osman, Daniel Gibson'ı geride bırakarak 6'ncı sıraya çıktı. Cavaliers tarihinin en çok üç sayılık isabet kaydeden ismi ise 1.251 ile LeBron James. (DHA)

Spor