Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e Twitter’dan istifa daveti

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e Twitter’dan istifa daveti
Twitter’da #BakanÖzeristifa etiketi ülke gündeminde bir numara oldu. #BakanÖzeristifa etiketiyle 375 bin tweet atılırken, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in dün ataması yapılmayan öğretmenlerle görüşmemesine tepki gösterildi.

Twitter’da #BakanÖzeristifa etiketi ülke gündeminde bir numara oldu. #BakanÖzeristifa etiketiyle saat 18.30 itibariyle 375 bin tweet atılırken, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in dün ataması yapılmayan öğretmenlerle görüşmemesine tepki gösterildi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in TRT’nin canlı yayınına konuk olacağını öğrenen atama bekleyen öğretmenler bakanla görüşebilmek için Ankara'daki TRT Genel Müdürlüğü önüne gitmişi.

Yerleşkeye girmelerine ve Bakan Özer'e seslerini duyurmalarına izin verilmeyen öğretmen adayları, "Biz 11 aydır atanabilmek için Milli Eğitim Bakanı’nın peşinden koşuyoruz. Bu Sayın Ziya Selçuk döneminde de bu şekildeydi. Ülkenin Milli Eğitim Bakanı’na bunu anlatamayacaksak bu derdimizi kime anlatacağız?" sözleri ile sitem etti.

“Bakanla görüşmek için Muş’tan geldim”

Bir öğretmen burada yaptığı konuşmada şunları dedi:

“Biz 11 aydır atanabilmek için Milli Eğitim Bakanı’nın peşinden koşuyoruz. Bu Sayın Ziya Selçuk döneminde de bu şekildeydi. Mahmut Özer göreve geldi. Kendisinden defalarca görüşme talep ettik kabul etmedi. Milli Eğitim Bakanlığı önüne gidiyoruz dağıtıyorlar. Buraya geliyoruz biçare… Ben ta Muş’tan geldim, Hakkari’den, Ağrı’dan gelen arkadaşlarımız var.  Biz bu ülkenin öğretmenleriyiz. Benim yeğenim 3. sınıfa gidiyor. Tam 5 defa öğretmeni değişti. Şu an okulda öğretmeni yok. Çocuk evde ağlıyor, ben atama bekliyorum ben atanamadım. Ülkenin Milli Eğitim Bakanı’na bunu anlatamayacaksak bu derdimizi kime anlatacağız? Bu yüzden sizden de rica ediyoruz komiserim, ayak üstü bir dakika da olsa görüşmek istiyoruz.”

Gündem