Milli Eğitim Bakanı Özer: "Erken tatil gündemimizde yok"

Milli Eğitim Bakanı Özer: "Erken tatil gündemimizde yok"
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Omikron varyantını takip ettiklerini belirtirken “Erken tatil şimdilik gündemimizde yok” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "3 bin 451 tane sınıfımız COVID-19 veya yakın temas nedeniyle yüz yüze eğitime ara verdi. Belli bir aşamaya gelirse önlemlerimizi tekrar gözden geçirebiliriz. Okullar ilk açılması ve son kapatılması gereken yerlerdir" dedi. CNNTürk'te Hande Fırat'a konuşan Bakan Özer, şu bilgileri aktardı:
"En büyük avantajımız öğretmenlerimizin aşılanma oranlarının çok yüksek olması. Toplamda yüzde 94. Üçüncü doz aşılanan öğretmenimiz bugün itibarıyla yüzde 41. Şu an için tatili bir hafta öne almak gibi bir planlamamız yok. Elimizdeki veriler yüz yüze eğitime ara vermeyi veya tatili bir hafta öne getirmeyi gerektirmiyor.

Biz 10 binleri gördük Omikron yokken. 71 bine yakın okulumuzda tüm sınıfları kapatılmış olan hiçbir okulumuz bulunmuyor, Omikron’daki hızlı yayılıma rağmen. Bazı okullarda sadece 2-3 derslik var. Birileri Tatil bekliyorsa üzgünüm, şu an için yüz yüze eğitime devam ediyoruz.

Öğrencilerimiz çok daha istekliler. Bir taraftan yüz yüze eğitimi açık tutmaya çalışırken bir taraftan da geçmiş 1.5 yılın kayıplarıyla ilgili dünya kadar etkinlik yapıyoruz... 2022’deki hedefimiz 100 milyon kitaba ulaşmak tüm kütüphanelerde."

Sağlık