Milli oyuncu Orkun Kökçü 'en değerli gençler' listesinde ilk 10'da

Milli oyuncu Orkun Kökçü 'en değerli gençler' listesinde ilk 10'da
Avrupa'nın en büyük beş ligi haricinde top koşturan en değerli 23 yaş altı oyuncular belirlendi. Listede bir de Türk futbolcu var.

Uluslararası Spor Araştırmaları Merkezi (CIES), Avrupa'nın 5 büyük ligi dışındaki en değerli 23 yaş altı 100 futbolcuyu sıraladı.

Elde edilen değerler, CIES'in araştırma ekibi tarafından son 10 yılda tamamlanan transferlerden geliştirilen istatistiksel bir modelle temellendirildi.

Independent Türkçe'den Mehmet Altunkılıç'ın haberine göre Benfica'nın genç yıldızı Gonçalo Ramos, listenin ilk sırasında yer aldı.

Benfica altyapısından yetişen Ramos'un güncel değeri 70 milyon avro.

futbolcu-liste.jpg

21 yaşındaki Portekizli oyuncu bu sezon 12'si Şampiyonlar Ligi olmak üzere 37 maça çıkarken 25 kez fileleri havalandırdı.

Lig bazında Brezilya Serie A, 18 oyuncuyla listede en çok temsil edilen ülke oldu. Avusturya ekibi RB Salzburg ise ilk 100'e en çok oyuncu veren kulüp konumunda.

İlk 10'daki tek Türk

Türk futbolcu Orkun Kökçü, CIES'in 23 yaş altı en değerli oyuncular listesine girmeyi başaran isimler arasında önemli bir konuma sahip.

Feyenoord'da forma giyen 22 yaşındaki Kökçü, 34 milyon avro değeriyle listede 9. sırada.

CIES'in Kasım 2022'deki raporunda 30 milyon avro değer biçilen Kökçü'nün değerini artırdığı göze çarpıyor.

Rotterdam temsilcisiyle bu sezon 8'i Avrupa Ligi olmak üzere 37 maça çıkan Kökçü, 12 gol, 3 asistlik performans sergiledi. Kökçü'nün sözleşmesi 2025'te sona eriyor. (Kısa Dalga)

Spor