Mısır'dan Refah Sınır Kapısı açıklaması: İsrail yardımların girişine engel oluyor

Mısır'dan Refah Sınır Kapısı açıklaması: İsrail yardımların girişine engel oluyor
Mısır Dışişleri Bakanlığı, Refah Sınır Kapısı’nın kapanmadığını ancak İsrail'in yardımların girişine engel olduğunu açıkladı.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim'de İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" isimli bir operasyon başlattı. Kısa bir süre sonra operasyona Filistin'deki pek çok grup destek verdi. İsrail ise yaşananların ardından 'resmen savaş' hali ilan etti. Bölgede karşılıklı çatışmalar devam ederken ölü ve yaralı sayısı da her geçen gün artıyor.

Mısır, Gazze Şeridi'ne açılan Refah Sınır Kapısı'nın kapanmadığını ancak İsrail'in yardımların girişine engel olduğunu duyurdu.

'Refah Sınır Kapısı açık'

Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd, Refah Sınır Kapısı'nın kapalı tutulduğuna ilişkin algının doğru olmadığını içeren basın açıklamasında, "Gazze Şeridi'ndeki krizin başlangıcından bu yana hiçbir zaman Refah Sınır Kapısı kapatılmadı, Refah Sınır Kapısı açık. Engelleyici şartlar ve dayanaksız gerekçelerle Gazze Şeridi'ne yardımların girişine engel olan İsrail tarafıdır" ifadelerini kullandı. Ebu Zeyd, bunun aksine dair iddiaları ortaya koyanları kınadıklarını dile getirdi.

'BM'nin açıklamalarına baksınlar'

Ebu Zeyd, "Sınırın kapalı olduğunu öne sürenler, bölgeyi ziyaret eden Birleşmiş Milletler yetkilileri tarafından yapılan açıklamalara baksın" diye belirtti. Ebu Zeyd, Mısır tarafının insani yardımların Gazze tarafına sürdürülebilir şekilde girebilmesi için üzerine düşen icraatları yerine getirdiğini uluslararası yetkililerin açıklamalarından kavrayacağını vurguladı. (Kısa Dalga)

Dünya