Mısra Öz Sel, Çorlu tren faciası davası öncesi konuştu: Adaletin nasıl işlediğini göreceğiz

Mısra Öz Sel, Çorlu tren faciası davası öncesi konuştu: Adaletin nasıl işlediğini göreceğiz
Tekirdağ Çorlu’da meydana gelen tren faciasının yarın görülecek 7’inci duruşması öncesi konuşan Mısra Öz Sel, “Gerçekler alenen ve bilimsel olarak ortaya konmuşken gözümüz kulağımız yargıya dönmüş durumda” dedi.





Tekirdağ Çorlu’da meydana gelen tren faciasının 7’inci duruşması yarın Çorlu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Faciada 9 yaşındaki oğlu Oğuz Arda Sel’i kaybeden Mısra Öz Sel, tüm sorumluların yargılanması için 3 yıl boyunca büyük bir mücadele yürüttüklerini, olay yerini ilk inceleyen bilirkişi heyeti nedeniyle zaman kaybettiklerini vurgulayarak “Ya adalet yerini bulmayacak ya da bu kadar bilimsel raporlarla ortaya konmuş bir katliamın hesabını sorulacak” dedi.

Birgün’den Dilan Esen’e konuşan Sel, yargılamayı, dosyaya yeni giren ve ilk defa üst düzey yöneticilere işaret eden ek bilirkişi raporunu değerlendirdi.

 “Bu belki bilinçli belki de zaman kazanmak için yapıldı” diyen Sel, ancak yaşadıkları acının üzerine daha fazlasını eklediğinin altını çizdi. Dava dosyasına eklenen son iki raporla birlikte sorumluluğun TCDD’de olduğunun kanıtlandığını söyleyen Sel, şunları dile getirdi:

“İlk raporun ardından bilirkişi heyetinde yer alan ve Ulaştırma Bakanlığı Danışmanı olan Mustafa Karaşahin’in başarılı gördüğü menfezde 25 kişi öldü. Son çıkan raporlarda altyapı ve üst yapının sorunlu olduğu görüldü. Gerçekler alenen ortadayken bilimsel olarak ortaya koyuldu. Gözümüz kulağımız yargıya dönmüş durumda.”

Adaletin nasıl işlediğini göreceğiz

Yarınki davanın ülke için de çok önemli olduğunu aktaran Sel, “Çorlu davası heyeti Türkiye’deki adaletin nasıl işlediğine örnek bir tablo çıkartacak. Ya adalet yerini bulmayacak ya da bu kadar bilimsel raporlarla ortaya konmuş bir katliamın hesabını sorulacak” dedi.

TCDD asli kusurlu

8 Temmuz 2018’de meydana gelen 7’si çocuk 25 kişinin yaşamını yitirdiği 238 yurttaşın da yaralandığı faciaya ilişkin davada, TCDD 1. Bölge Müdürlüğü Halkalı 14. Demir Yolu Bakım Müdürü Turgut Kurt, Çerkezköy Yol Bakım ve Onarım Şefi Özkan Polat, Köprüler Şefi Çetin Yıldırım ve Hat Bakım Onarım Memuru Celaleddin Çabuk yargılanıyor. Dava dosyasına son olarak eklenen ek bilirkişi raporunda, TCDD Genel Müdürlüğü’nün altyapı yapılarını yenilemeden sorumlu başkanlığı ‘asli kusurlu’ bulunmuştu.







Gündem