MİT etkinliğinin fotoğrafları açık şekilde Erdoğan’ın ve Adalet Bakanı Tunç’un hesaplarından paylaşıldı

MİT etkinliğinin fotoğrafları açık şekilde Erdoğan’ın ve Adalet Bakanı Tunç’un hesaplarından paylaşıldı
Milli İstihbarat Teşkilatının 97. Kuruluş Yıl Dönümü Etkinlikleri’ne katılan üst düzey isimlerin fotoğrafları açık bir şekilde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

Milli İstihbarat Teşkilatının 97. Kuruluş Yıl Dönümü Etkinlikleri bugün düzenlendi. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) 97’nci Kuruluş Yıl Dönümü için düzenlenen etkinlikte konuştu.

Paylaşımlar düzenlendi

Erdoğan'ın, etkinlik sırasında salonda çekilen fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşıldı. Gerçek Gündem'in haberine göre fotoğraflarda aralarında üst düzey MİT mensuplarının da olması muhtemel katılımcıların yüzleri görülürken; bir süre sonra paylaşımda yeni düzenleme yapılarak bu fotoğraflar kaldırıldı.

Erdoğan'ın ilk paylaşımında etkinliğe katılanların yüzleri açıkça görülüyor:

1.png

Erdoğan'ın paylaşımının düzenlenmiş hali ise şu şekilde:

2.png

Tunç'un paylaşımında da yüzler açık

Benzer bir paylaşımı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da yaptı. Tunç'un yayınladığı fotoğraflarda da MİT mensuplarının yüzleri açık görülüyordu. Tunç da ardından paylaşımını düzenledi. İşte o paylaşımlar:

3.png
Adalet Bakanı Tunç'un ilk paylaşımı
12.png
Adalet Bakanı Tunç'un düzenlenmiş paylaşımı

Ağır hapis cezası

Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nun 27 Maddesi'ne göre, MİT'te görev yapan kişileri ifşa etmenin cezası iki yıldan sekiz yıla kadar hapis olarak belirtiliyor.

İlgili Kanun maddesi ise şöyle:

"Millî İstihbarat Teşkilâtı'nın görev ve faaliyetlerine taalluk eden evrak veya malumatı istihsal eden kişi, fiil daha ağır bir cezayı gerektirmiyorsa iki seneden sekiz seneye kadar ağır hapis cezası ile cezalandırılır." (Kısa Dalga)

Gündem