'MİT yalanı'yla lise öğrencisine istismar davasında okul müdürlerine tutuklama talebi

'MİT yalanı'yla lise öğrencisine istismar davasında okul müdürlerine tutuklama talebi
Konya'da 17 yaşındaki lise öğrencisinin istismar edilmesine ilişkin davada okul müdürlerine de tutuklama talep edildi.

Lise öğrencisi G.A.'nın "Seni Milli İstihbarat Teşkilatı'na memur olarak alacağız" diyerek kandırılmasının ardından A.M. tarafından istismara maruz bırakıldığı iddia edilmişti.

Öğrencinin okuduğu lisenin müdürü H.A.'nın çocuğu kandırıp M.'yle tanıştırdığı; bir diğer müdür A.S.K.'nın odasında ise dini nikâh kıyıldığı öne sürülmüştü.

Davada A.M. 25 Kasım'da 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan tutuklanmıştı.

Müdürlere de tutuklama istemi

G.A.'nın ailesinin avukatı Mehmet Onur Güleç, dosyada adı geçen diğer şüphelilerin tutuklanması yönünde Cumhuriyet Başsavcılığı'na talepte bulunduklarını söyledi.

G.A.'nın kendi okul müdürü H.A. ile odasında G.A. ile M.'nin dini nikâhı kıyılan başka okulun kadın müdürü A.S.K.'nın da tutuklanması gerektiğini belirten Güleç, "Söz konusu olayla ilgili olarak Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma devam etmektedir. Dosyada gizlilik kararı da halen sürüyor. Biz açığa alınan okulun müdürleri ve dosyada adı geçen şüpheliler yönünden de tutuklanma kararı verilmesini talep ettik. Olaydaki suçluların en ağır cezayı alması için yoğun bir mesai vermekteyiz" dedi.

Bu arada, açığa alınan okul müdürlerinden H.A.'nın yerine yeni bir müdür atandığı öğrenildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilen müfettişlerin idari soruşturma kapsamında H.A. ile A.S.K. hakkında araştırmalarını sürdürdükleri belirtildi. (DHA)

Gündem