Mithat Sancar: "HDP’yi mutlaka yaşatacağız, hesabını herkes buna göre yapsın"

Mithat Sancar: "HDP’yi mutlaka yaşatacağız, hesabını herkes buna göre yapsın"
HDP hakkındaki iddianamenin MHP Genel Merkezi'nde hazırlandığını söyleyen HDP Eş Genel Başkanı Sancar, "HDP’nin ülkenin siyasi dengelerini belirleme gücü herkesin bildiği bir gerçek. Biz bu gücü sonuna kadar büyüterek yürüteceğiz. Bu gücü, mutlaka hayata geçireceğiz." diye konuştu.



HDP Parti Meclisi'nin açılış konuşmasını yapan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar,  "Nevruz meydanlarından aldığımız güçle, parti çalışanlarımızın inancı ve kararlılığı ile arkamızdaki 10 yılların birikimi ile HDP’yi sonuna kadar savunacağız. HDP’yi fikriyat olarak da teşkilat olarak da savunacağız. HDP’yi mutlaka yaşatacağız. Kapatma davası iddianamesi Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı binasında hazırlanmış değildir. İktidarın küçük ortağının genel merkezinde hazırlanmıştır, büyük ortağının sarayında son şekli verilmiştir" dedi.

Sancar, şunları söyledi:

"HDP’nin ülkenin siyasi dengelerini belirleme gücü herkesin bildiği bir gerçek. Biz bu gücü sonuna kadar büyüterek yürüteceğiz. Bu gücü mutlaka hayata geçireceğiz. Bu ülkede toplumsal dengelerin, siyasal iktidar hesaplarının tamamını belirleyecek temel güç HDP’dir. HDP bu gücünü sonuna kadar kullanacaktır. Kapatma davasının sonucu ne olursa olsun biz bu gücü kullanmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Bu gücü kullanacak imkânlarımız, yollarımız var. Öncelikle parti çalışanlarımız ve seçmeniz ve Türkiye’nin tüm demokrasi güçleri buna inansınlar. HDP yoluna devam edecektir. HDP’yi kapattırmayacağız. HDP’yi kapatma hamlesini boşa çıkaracağız. HDP’yi büyüterek yola devam edeceğiz. Bu iktidarın hileleri hurdaları çoktur, biliyoruz. Bu bize dert değil. Bizim direnişimiz ve kararlığımız onlara dert olacaktır. HDP yaşayacaktır. Çünkü HDP halktır. Çünkü HDP haklıdır, haklı olduğu için de yoluna en güçlü şekilde devam edecek.

Parti organlarımızda en başta PM’de tartışarak yolumuzun haritasını da çıkaracağız. Ama sadece parti organları ile tartışmakla yetinmeyeceğiz. Halkla buluşacağız. Önümüzdeki hafta Mardin’de bölge toplantısı yapıyoruz. Bütün önemli sivil toplum kuruluşlarını, meslek örgütlerini, kanaat önderlerini davet ediyoruz, onların önerilerini dinleyeceğiz ve not edeceğiz.

HDP’yi savunacağız ve yaşatacağız

En kısada sürede ülkenin önde gelen saygın hukukçuları ile toplantı gerçekleştireceğiz. Onların da fikirlerini ve önerilerini dinleyeceğiz. Demokrasi güçleriyle tabanımızla buluşmaları kesintisiz yapacağız. Buradan çıkacak önerileri en son yine parti kurullarımızda masaya yatıracağız. Hangi seçenekte nasıl hareket edeceğimizi, hangi ihtimale nasıl cevap vereceğimizi netleştirip bu sürecin sonunda Türkiye ve dünya kamuoyuyla paylaşacağız. Ama bir şey açık ve nettir. HDP’yi savunacağız ve yaşatacağız. Bu bizim bu yolda ışığımız, bu yolu aydınlatan parolamızdır. Diğer bütün seçeneklerin bu ışığın altında, bu ışığın çerçevesinde değerlendirmesini istiyoruz herkesin. Yürüyüşümüzün rotası ve hedefini bu ışık belirleyecektir. HDP yaşayacaktır. HDP büyüyerek yoluna devam edecektir.

Karşımızda her türlü yalana, hurdaya başvurmayı kendine hak gören bir zihniyet var. Her gün sayısız yalan dökülüyor medyalarından. Bizleri bir saniye bile konuşturmadan bizler hakkında saatlerce, günlerce tartışıyorlar. Bir kez daha söyleyelim, bu tartışmalarda ve bu politikalarda çok ciddi bir ahlaki bozukluk vardır. Siz sözüne bir saniye bile yer açmadığınız bir partiyi ve temsilcilerini günlerce tartışıyorsunuz, her türlü iftirayı atıyorsunuz, her türlü yalanı saçıyorsunuz ama muhatapları dinlemiyorsunuz. Bu ahlaksızlıktır. Biz sözümüzü söyleyecek mecraları buluruz, yaratırız halkımıza sözümüzü ulaştırırız.

İddianame Yargıtay’da hazırlanmadı

Bu kadar pespaye bir iddianameyi hukukçular hazırlamış olamaz. Bunu hazırlayanlar basit ve saçma siyasi bildiriler yazmaya alışmış olan kişilerdir. Dolayısıyla kapatma davası iddianamesi Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı binasında hazırlanmış değildir. İktidarın küçük ortağının genel merkezinde hazırlanmıştır, büyük ortağının sarayında son şekli verilmiştir.  Bu ülkede vicdanlı hukukçular olduğuna inanıyoruz. Vicdanını satmayı kabul etmeyecek, vicdanının sesini dinleyecek hukukçuları olduğuna dair inancımızı da korumaya devam edeceğiz. Anayasa Mahkemesi'nde de böyle hukukçular olduğunu biliyoruz. Herkesin zorlu bir imtihandan geçeceği açıktır. Adalet imtihanından hukukçular da geçecek. Bizim isteğimiz herkesin kendi geleceği için, çocukları için bu imtihandan alnının akı ile çıkmasıdır. Biz vicdanını korumak isteyen herkese gerekli halk desteğinin mevcut olduğunu göstereceğiz. Onları halkın gücü ile cesaretlendireceğiz. Biz vicdanını korumak isteyen herkese haklılığımızı anlatarak cesaret vermeye devam edeceğiz.” 



Gündem