Mithat Sancar: İktidar IŞİD’e, biz Kobanê’ye yardım ettik

Mithat Sancar: İktidar IŞİD’e, biz Kobanê’ye yardım ettik
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "İtidar IŞİD’e, biz ise IŞİD karşısında direnen Kobanê halkına yardım ettik. IŞİD yenildi, Kobanê halkının direnişi zafere ulaştı” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile bileşen partilerinin eş genel başkanları HDP Genel Merkezi’nde ortak basın toplantısı düzenledi.

Mithat Sancar, yeni dönem hazırlıkları kapsamında bir süredir yetkili kurullarıyla toplantılar gerçekleştirdiklerini söyledi ve “Bugün bileşen partilerimizin eş genel başkanları ve sözcülerimizle, hafta sonu da PM ile toplantıları serimizi gerçekleştiriyoruz" dedi.

İKİNCİ DALGA KOBANÊ OPERASYONU

Hafta içi partililerine yönelik “Kobanê soruşturması” adı altındaki gözaltılara değinen Sancar, “İktidarın da partimize, halkımıza, bizler şahsında Türkiye’nin demokrasi güçlerine karşı saldırıları artarak devam ediyor. Partimize karşı açılan kapatma davası, önceki dönem eş genel başkanlarımız ve MYK üyelerimizin rehin tutulduğu Kobanê Kumpas Davası devam ediyor.

Bu dava devam ederken iki gün önce de Kobanê’de ikinci dalga operasyon adı altında yeni bir saldırı başlattı bu iktidar. Bu saldırıda Kobanê’ye yapılan insani yardımlar suçlama konusu yapılıyor. Bir kez daha altını çizerek belirtelim, bu iktidar IŞİD’e, biz ise IŞİD karşısında direnen Kobanê halkına yardım ettik. IŞİD yenildi, Kobanê halkının direnişi zafere ulaştı” diye konuştu.

1 MAYIS’A HAZIRLIK

Sancar, bu sene 1 Mayıs'ın diğer dönemlerden bazı farklı özellikler taşıdığını söyleyerek, "Bizler 8 Mart’ı, Newroz’u ve 1 Mayıs’ı aynı ruhuyla buluşturacak bir hedefle hazırlanmaktayız 1 Mayıs’a. Bu buluşma sadece bu yıl ve önümüzdeki seçimler için değil Türkiye’nin geleceğini inşa etmek için de en temel seçenek ve dayanak olacaktır. Türkiye’nin yeni bir başlangıç yapabilmesi demokratik ve sosyal cumhuriyete giden yolda daha güçlü adımlarla ilerlemesi için 1 Mayıs önemli bir dönemeç olacaktır" dedi.

İTTİFAK ÇALIŞMALARI

Açıklama ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sancar, “İttifak çalışmalarınız ne durumda” sorusuna, “Bu çalışmalar umut verici bir şekilde ilerlemektedir. Bunun temelini de ortak mücadele oluşturuyor. Değişik toplum kesimleriyle ve farklı partilerle ittifak çerçevesinde çalışmalarımız yürüyor. Olgunlaştıkça bu konuda kamuoyuna bilgi vereceğiz” yanıtını verdi. (MA)

Politika