Mithat Sancar: Savaş politikalarında ısrar edenler tarihin çöplüğüne gitti

Mithat Sancar: Savaş politikalarında ısrar edenler tarihin çöplüğüne gitti
Sancar, "Kürt sorununda çözümsüzlükte ısrar eden, demokratik siyaseti tasfiye edebileceğini sanan geçmiş iktidarların uğradığı akıbet bugün aynı anlayışı sürdürmekte olan bu iktidarı beklemektedir" dedi.

HDP Parti Meclisi, Balgat’ta bulunan genel merkez ek binasında toplandı. Açılış konuşması yapan Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Toplantının bu binada yapılması önemlidir. Bu binada, demokratik siyasetin kararlı mücadelesinin hem sicili hem başarı hanesi dopdolu. Önce HADEP, sonra DEHAP, DTP, BDP ve kısmen DBP burayı genel merkez olarak kullandılar" dedi.

Devletin demokratik siyaseti tasfiye etme çabasının başarısızlığa uğradığını dile getiren Sancar, şöyle konuştu:

"Farklı iktidarlar farklı kadrolar devlet kadrolarına gelmiş, bu siyasi geleneği hedef almışlardır. Kürt sorununda savaş politikalarında ısrar etmişlerdir. Ancak hepsi tarihin çöplüğüne gitmişlerdir. Ama bu değerli mirası taşıyan insanlarımız, halkımız ve çalışanlarımız onurla gururla yürüyüşlerine devam etmektedirler.

Kürt sorununda çözümsüzlükte ısrar eden, demokratik siyaseti tasfiye edebileceğini sanan bütün geçmiş iktidarların uğradığı akıbet, bugün aynı anlayışı sürdürmekte olan bu iktidarı beklemektedir. Bu iktidar aynı anlayışta ısrar ettiği için bundan öncekilerle aynı akıbete uğrayacaktır, tarihin çöplüğüne gidecektir. Kürt sorununda çözüm Türkiye’nin tamamı için demokratik cumhuriyeti ve bütün halklar için büyük barış mücadelesi kararlılıkla sürüyor, büyüyerek devam edecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

KONGRE TARİHİNE KARAR VERİLECEK

Parti meclisinin gündeminde önemli bir konu var, bir konu öne çıkıyor. Kovid salgınından dolayı il ve ilçe kongrelerini zamanında yapma imkanı bulamadığımız için 5’inci olağan kongremizi zamanında yapamadık. Normal şartlarda şubat ayında yapmamız gerekiyordu ama başta kovid olmak üzere diğer bizim dışımızdaki nedenlerle olağan kongremizi toplayamamıştık. Hazırlıklarımız büyük ölçüde tamamlandı. (MA)

Politika