Moody's BDDK'yı uyardı: Son düzenleme kredi notu için negatif

Moody's BDDK'yı uyardı: Son düzenleme kredi notu için negatif
Moody’s, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK) döviz varlığı olan şirketlerin TL kredi kullanımına sınırlama getiren düzenlemenin "bankacılık sektörünün kredi notu için negatif olduğunu" açıkladı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK) TL kredi kısıtlamasının "bankacılık sektörünün kredi notu için negatif olduğunu" açıkladı. Açıklamada, TL kredi kısıtlamasıyla şirketlerin refinansman riskinin arttığı, bunun da bankacılık sektörünün kredi kalitesini bozabileceği belirtildi

Bloomberg HT'nin aktardığına göre Moody’s konuya ilişkin raporunda, geçen ay yapılan düzenlemenin bankaların kredi kalitesine zarar vereceğini ve yatırımcı güvenini düşüreceğini belirtti. Şirketlerin refinansman riskinin arttığına işaret edilen raporda bankacılık sektörünün varlık kalitesinde baskıya yol açabileceği ifade edildi.

Açıklamada “Yetkililer kur üzerindeki baskıyı hafifletmek için çeşitli önlemleri devreye alıyor ancak bu önlemlerin etkileri azalıyor ve TL’deki değer kaybının temel nedeni olan ‘ortodoks olmayan politikalara’ yanıt vermiyor” ifadeleri kullanıldı.

Raporda ayrıca BDDK düzenlemesi sonrası şirketlerin döviz varlığının azalmasının şirketlerin kurdaki değer kaybına olan direncini azaltabileceği uyarısı yapıldı.

Ekonomi