Mor ve Ötesi'nin Gezi tutuklularıyla dayanışma mesajı dakikalarca alkışlandı

Mor ve Ötesi'nin Gezi tutuklularıyla dayanışma mesajı dakikalarca alkışlandı
Türkiye'nin önde gelen rock gruplarından Mor ve Ötesi'nin Gezi Parkı eylemlerinin dokuzuncu yıl dönümünde verdiği konsere, Gezi Davası tutuklularıyla dayanışma mesajı damga vurdu.

AKP'li belediyelerinin konser yasaklarının konuşulduğu bir dönemde, Türkiye'nin kült rock gruplarından Mor ve Ötesi, İstanbul Vodafone Park'ta (İnönü Stadı) bir konser verdi. Gezi Parkı eylemlerinin dokuzuncu yıl dönümünde on binlerce kişinin katıldığı konserde, grubun solisti Harun Tekin'in Gezi Davası tutukluları için verdiği dayanışma mesajı uzun süre alkışlandı.

Harun Tekin, coşkulu geçen konserin sonlarında şu ifadeleri kullandı:

"Çok özel bir şey yaşadık. Hepinize gerçekten çok teşekkür ederiz, diyecek bir şey bırakmadınız. Ama az önce, 'hayatımda gördüğüm ikinci en güzel şey' demiştim, hatırlarsanız. Tesadüf bu ya, hayatımda gördüğüm ikinci en güzel şey de buralarda bir yerde olmuştu.

'ÇOK BARIŞÇI, İNANILMAZ BİR HAYAL YAŞADIK'

Şimdi biz ne kadar istesek de, istemesek de, biz ne dersek diyelim, tarih bir şekilde insanların niyetini de yazacak... Şimdi biz burada, yalnız olmadığımızı hissettik. Şimdi burada, yalnız olmadığını hissetmesi gereken gereken başka insanlar da olduğunu da düşündük. Mücella abla da yalnız değil, Tayfun [Kahraman] da yalnız değil, Can [Atalay] da yalnız değil, hiçbiri yalnız değil. Çünkü o günlerde orada olan herkes biliyor ki, çok barışçı, inanılmaz bir hayal yaşadık. Ve şimdi, o hayalin şarkısıyla veda edeceğiz, sonunda dans etmek serbest."

'ÇOK YAKINDA HER ŞEY DAHA GÜZEL OLACAK'

Harun Tekin'in bu sözleri binlerce kişiden alkış alırken, grup konseri Park şarkısıyla sonlandırdı. Tekin'in konser sırasında "Çok yakında her şey daha güzel olacak" demesi ve konser yasaklarını eleştirmesi de alkış aldı. (Kısa Dalga)

Gündem