Motokuryenin Göçer'in dosyası yeniden Adli Tıp Kurumu'nda

Motokuryenin Göçer'in dosyası yeniden Adli Tıp Kurumu'nda
Fatih'te Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un kullandığı otomobilin çarparak motokurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne neden olduğu kazaya ilişkin yeni kamera görüntülerine ulaşıldı. Dosya da yeniden Adli Tıp Kurumuna gitti.

Fatih'te Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un kullandığı otomobilin çarparak motokurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne neden olduğu kazaya ilişkin yeni kamera görüntülerine ulaşıldı.

Görüntülerde motosikletini sağa çekerek kaldırıma doğru ilerlemek isteyen geçmek isteyen Göçer'e Hasan Şeyh Mahmud gelip çarpıyor.

Bu görüntüler üzerine dosya yeniden Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Ancak görüntülerin yayınlanmasının ardından , "kazadan önce, yolda bir tartışma mı çıktı" sorusu akıllara geldi.

Dosya yeniden Ali Tıp Kurumunda

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde düzenlenen Hukuk Klinikleri Sertifika Töreni'nin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Somali Cumhurbaşkanının oğlunun arabasıyla çarparak bir motokuryenin ölümüne neden olmasına ilişkin konuşan Tunç, sonradan ortaya çıkan görüntülerin ardından yeni bir rapor düzenlenmesi için dosyanın Adli Tıp Kurumuna gönderildiğini anımsattı.

Gelecek rapor doğrultusunda hukuki sürecin devam edeceğini anlatan Tunç, "Adli Tıp Kurumundan ek rapor bekliyoruz ve ona göre Cumhuriyet savcılığımız kusur durumu tespit edildiği anda hızlı bir şekilde iddianame sürecini tamamlayacaktır. Ve yargı süreci devam edecektir." dedi.

Vatandaşın hakkının, hukukunun yargı sistemi içinde takip edilip, korunacağından kimsenin şüphesi olmamasını isteyen Tunç, "Bu konuyu başka taraflara çekmek isteyenler oldu. Onlara da diyeceğimiz bir şey yok." diye konuştu.

Tunç, Somali'den iade talebinde bulunup bulunulmayacağına ilişkin soru üzerine, "Hep beraber Adli Tıp Kurumunun raporunu bekleyelim. Vatandaşımızın hakkını hukukunu koruma noktasında da yargımızın hassasiyet gösterdiğini ifade etmek istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

'Sanki motosikleti hedef gibi seçmiş'

Yunus Emre Göçer'in ölümüne ilişkin yeni görüntülerin ortaya çıkmasına ilişkin Alican Uludağ sosyal medya hesabından şöyle bir yorumda bulundu.

"Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu, kurye Yunus Emre Göçer'e kasten mi çarptı? Olaya ilişkin yeni görüntüler dikkat çekici. Görüntülerde nedensiz sağa yanaşan ve panikle kaldırıma çıkmaya çalışan Göçer'e, sağ ikinci şeritten gelen ve önü de boş olan şüphelinin kullandığı araç bir anda en sağ şeride geçiyor ve düz gitmek yerine iyice kaldırama yanaşarak Göçer'in kullandığı motosiklete vuruyor. Çarpma anında aracın açısına dikkat edin. Sanki motosikleti hedef gibi seçmiş. Bu bende kasten cinayet şüphesi doğurdu. Bu nedenle ikilinin geldiği yol boyunca olan kameralar mutlaka izlenmeli. Çünkü, öncesinde bir trafik tartışması olabilir ve şüpheli kasten vurmuş olabilir. Bu durumda soruşturma taksirle öldürme suçundan kasten öldürme (müebbet) suçuna dönüşür."

(Kısa Dalga)

İlgili Haberler
Gündem