MSB'den Yunanistan Savunma Bakanına sert yanıt: 'Yalan ve iftira...'

MSB'den Yunanistan Savunma Bakanına sert yanıt: 'Yalan ve iftira...'
MSB, Yunanistan Savunma Bakanı Dendias'ın sözlerine "Türk ordusunu hedef alan düzeysiz, yalan ve iftira dolu açıklamasını şiddetle kınıyoruz" diye yanıt verdi.

Kısa Dalga - Milli Savunma Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamayla Yunanistan Savunma Bakanı Dendias'ın sözlerine yanıt verdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Yunanistan Savunma Bakanı Dendias'ın, Kıbrıs Türklerini ve kahraman Türk ordusunu hedef alan düzeysiz, yalan ve iftira dolu açıklamasını şiddetle kınıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Dendias ne demişti?

Yunanistan Savunma Bakanı Dendias, dün Güney Kıbrıs'ta yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bugün, Kıbrıs’ta pusuda bekleyen işgalciye sızma noktasının kapılarını açan etnik bir darbenin olan darbenin tarihi olan 15 Temmuz 1974’ün üzerinden elli yıl geçti. Demokrasinin Kıbrıslı (Güney) ve Yunan savaşçılarına ve 1974’te işgale karşı yaşanan eşit olmayan mücadelede en derin saygımı ve vatansever şükranlarımı sunuyorum. Kardeş katili suç darbesinin ağırlığı altında çok üstün askeri güçlerle karşı karşıya kaldılar. Onları saygıyla anıyor ve katkılarını sonsuza kadar onurlandırıyoruz. Ve elbette, Kıbrıslı Türklerin utanç şenliklerini ve İşgalci Türk Ordusu’nun yarım asırdır Kıbrıs’ta hukuk dışı varlığını en kesin şekilde kınıyoruz.

Helenizmin birliği Yunanların hayatta kalması için gerekli bir koşuldur. Biz Yunanlılar tarafından tarihsel olarak bilinen bölünme, her zaman bizi rahatsız eder; bu, ulusal felaket ve çöküşün güçlü ve yeterli bir koşuludur. Tarih her ikisini de kanıtlamıştır. Ve bugünkü yıldönümü bize bunu en trajik şekilde hatırlatıyor.”

den-kib-1-780x470.jpg

(Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Dünya