Müftülerden Diyanet’e uyarı: Süleymancılar korunuyor, FETÖ’den daha tehlikeli olabilir

Müftülerden Diyanet’e uyarı: Süleymancılar korunuyor, FETÖ’den daha tehlikeli olabilir
Müftülerin, Diyanet İşleri Başkanlığı’na, “Yönetim Süleymancıları koruyor, gelecekte FETÖ’den daha tehlikeli sonuçları doğabilir” uyarısında bulundukları iddia edildi.

Müftülerinin, geçen hafta düzenlenen “İlçe Müftüleri Kongresi”nde, Diyanet İşleri Başkanlığı yönetimini, “Süleymancıları korumak”la eleştirdikleri ve “Bu durumun FETÖ’den daha tehlikeli sonuçları olabileceği” uyarısında bulundukları ileri sürüldü.

Diyanet; 4. İlçe Müftüleri Kongresi’ni, “Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Gelecek Perspektifi, Hizmetler, Hedefler, Stratejiler” gündemiyle Ankara Kızılcahamam’daki bir otelde yaptı. Kongrede, Başkan Ali Erbaş’ın da çalışmaları takip ettiği ve bazı ilçe müftüleri ile görüştüğü belirtildi. Ayrıca müftülerin de görüşlerini aktarabileceği açık kürsüler düzenlendi. Bu açık kürsü ve çalıştaylarda müftülerin çeşitli eleştirilerde bulunduğu belirtildi.

“SÜLEYMANCILARI KORUYORSUNUZ, FETÖ’DEN DAHA TEHLİKELİ”

Cumhuriyet’in haberine göre; Bazı müftüler bu kongrede “cemaat uyarısı yaptı, siyaset eleştirisinde bulundu” öne sürüldü. İddiaya göre, Diyanet’in tarikatlara ilişkin raporunda “son derece içe kapalı yapısı bulunduğu” belirtilen Süleymancıların, “Kuran kurslarını yönettiği” belirtildi. Süleymancılar, “en tehlikelilerden biri” olarak nitelendirilirken “yönetimin Süleymancıları koruduğu, Kuran kurslarını yönettiği, müftülere bu konuda sahip çıkılmadığı, gelecekte FETÖ’den daha tehlikeli sonuçların doğabileceği” eleştirisi yöneltildi.

“MÜFTÜ ATAMALARI ADALETLİ DEĞİL”

Ayrıca müftüler, “siyasi baskıların olduğunu” söylerken “toplumun güvenmesi, siyasetle aramıza mesafe koymamıza bağlı” değerlendirilmesinde bulundu. Dikkat çeken bir diğer eleştirinin ise “atamalara” ilişkin olduğu belirtildi. İddiaya göre, “müftü atamalarında adaletli davranılmadığı, referansı olanın isteğinin yapıldığı, referansı olmayanların atamalarında sorunlar yaşandığı” aktarıldı. Erbaş ile personel arasında tartışmaya neden olan “promosyon” konusu nedeniyle “personelin güveninin kaybolduğu”, “merkez ile taşra arasında iletişim sorunu yaşandığı, yöneticilere ulaşılamadığı” da eleştirilerin arasında yer aldığı kaydedildi.

Gündem