Müftüoğlu’ndan Perinçek’e: "Denizlerin, Mahirlerin böyle bir soytarılığa alet edilmesini doğru bulmuyorum"

Müftüoğlu’ndan Perinçek’e: "Denizlerin, Mahirlerin böyle bir soytarılığa alet edilmesini doğru bulmuyorum"
Doğu Perinçek’in, Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan ile ilgili, “Emrimdeki kişilerdi” sözlerine Oğuzhan Müftüoğlu’ndan tepki geldi: Dengesiz bir insan. İzlediği siyasetin de solla bir ilgisi yok.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in “Benim karşıma sahte solu getirmeyin. Ben 1968 gençlik hareketin lideriyim. Deniz Gezmişler, Mahir Çayanlar benim emrimdeki kişilerdir” sözleri tartışma yarattı.

TIKLAYIN / Perinçek yine coştu: “Deniz Gezmişler, Mahir Çayanlar benim emrimdeki kişilerdir”

Perinçek, Habertürk televizyonunda partisinden 108 kişinin istifasını değerlendirirken şunları  söylemişti: ”Bahsettiğiniz şahıslar Vatan Partisi'nin 'HDP kapatılsın' programına karşı çıkan, Türk milletiyiz kavramını dışarı çıkartan Biden'in, PKK'nın, FETÖ'nün dostu olan şahıslar.10 tanesi medyadan açıklama yaptı, partimize bağlıyız diye, 29 tanesi partiden ayrılmış insanlar, bir kısmı da hala konuşulan insanlar. Ben 1968 gençlik hareketin lidereyim. Deniz Gezmişler, Mahir Çayanlar benim emrimdeki kişilerdir. Silahlı mücadele girişimi başlayınca, onların karşısına ben çıktım ama gene çıkarım."

"Saçma sapan konuşmalar"

Hürriyet’ten Turan Yılmaz’a konuşan Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan’ın en yakın yol arkadaşlarından Birgün Gazetesi yazarı Oğuzhan Müftüoğlu şunları söyledi:

“Denizlerin, Mahirlerin böyle bir soytarılığa alet edilmesini, ilgi çekmek için abuk sabuk konuşulmasını doğru bulmuyorum. Saçma sapan konuşmalar. Bunlar ancak bir paranoyak, megolaman insanın söyleyebileceği şeyler. İlgi çekmek, hava atmak için mi söyleniyor? Ben Dev-Genç’in 1970 öncesindeki merkez yürütme kurulu üyesiydim. Perinçek’in Dev-Genç’te herhangi bir görevi yoktu. Daha önce Fikir Kulüpleri Federasyonu’nda (FKF) bulunmuş. Askeri darbe yanlısı kişiliğinden dolayı da ayrılık yaşamış, 12 Mart öncesi. 12 Eylül’de de ABD yanlısıydı, Kenan Evren darbesini destekledi. ABD yanlısı bir politika izliyordu. Sonraki dönemdeki zigzaglarını da herkes biliyor. Bence dengesiz bir insan. İzlediği siyasetin de solla bir ilgisi yok."

 

Gündem