Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde yaşanan taciz protesto edildi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde yaşanan taciz protesto edildi
Üniversiteli kadınlar, "Kaldığımız yerleşkelerde her gün erkeklerin tacizine, şiddetine maruz kaldığımız yetmiyormuş gibi kampüslerimizde de erkek akademisyenlerin cinsel saldırılarıyla karşı karşıya kalıyoruz" dedi.

Menteşe Kadın Platformu ve üniversiteli kadınlar, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde (MSKÜ) yaşanan taciz iddialarına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Üniversite yerleşkesinin bulunduğu Menteşe’ye bağlı Kötekli Mahallesi’nde dün yapılan basın açıklamasında, kadınlar ellerinde, "Kampüslerimizde tacize, tecavüze, şiddete geçit vermeyeceğiz" yazılı pankart taşıdı.

"Eril akademiye dur diyoruz"

Grup adına basın açıklamasını okuyan Gözde Baktemur, "Ülkemizde kadınlar toplumun pek çok alanında cinsiyet eşitsizliği, eril erkek zihniyeti ve bunların yol açtığı taciz ve şiddetle mücadele etmek zorunda kalıyor. Üniversiteli kadınlar olarak kaldığımız yerleşkelerde her gün erkeklerin tacizine, şiddetine maruz kaldığımız yetmiyormuş gibi kampüslerimizde de erkek akademisyenlerin cinsel saldırılarıyla karşı karşıya kalıyoruz" dedi.

"Eğitim hayatımızda karşılaştığımız bu zihniyet ve bu zihniyete sahip olan eğitim görevlileri, başta kadın öğrenciler olmak üzere bütün öğrenciler için bir tehdit oluşturmaktadır" diyen Baktemur, üniversitelerin eril zihniyetten arındırılmış, eşitlikçi, demokratik, şeffaf bir eğitim hayatına dönüştürülmesi gerektiğini belirtti.

Baktemur, "Üniversitemizde tacizci tecavüzcü hoca istemiyoruz. Üniversitemizde kadınlar olarak sıkça yaşadığımız taciz, şiddet, tecavüz ve cinsiyetçiliğe karşı eril akademiye dur diyoruz" dedi. (ANKA)

Kadın