Muğla'da öldürüldükten sonra cansız bedeni çalıştığı mekanın havuzuna atılmıştı: Faillerin beraat talebine red

Muğla'da öldürüldükten sonra cansız bedeni çalıştığı mekanın havuzuna atılmıştı: Faillerin beraat talebine red
Muğla'da öldürüldükten sonra cansız bedeni çalıştığı mekanın havuzuna atılan Zehra Bayır cinayetinde faillerin beraat talepleri mahkemece reddedildi.

Muğla'nın Milas ilçesinde çalıştığı eğlence mekanının havuzunda cansız bedeni bulunan 18 yaşındaki Zehra Bayır cinayetiyle ilgili yargılanan tutuklu sanıklar 24 yaşındaki İlimder İlter, 45 yaşındaki ağabeyi Ömer İlter'in ve Ünal Karakülah’ın yargılanmasına başlandı. Suçlamaları kabul etmeyen sanıkların beraat talepleri mahkemece reddedilirken, duruşma 5 Ekim’e ertelendi.

Beraat talebi reddedildi

Bayır’ın cinayetinin ardından hazırlanan iddianame ile tutuklu sanıklar İlimder İlter, ağabeyi Ömer İlter ve Ünal Karakülah Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Duruşmaya sanık ve müşteki avukatlarının yanı sıra çok sayıda sanık yakını katıldı. Sanıkların beraat talebi kabul edilmezken, duruşma 5 Ekim'e ertelendi.

'Zehra’nın katillerinin en ağır cezayı alması için sonuna kadar bu davanın takipçisi olacağız'

Sanıklar, suçlamaları kabul etmedi. Zehra Bayır’ın avukatlarından Dorukhan Abalı, “Bugün uzun bir duruşmayı geri de bıraktık. Zehra henüz 18 yaşında genç bir kızdı. Ona yapılanlara sessiz kalamazdık. Ancak birçok kadın derneklerinin bugün Zehra’yı yalnız bıraktığını gördük. Duruşmayı sadece Bodrum Kadın Dayanışma Derneği takip etti. Onlara da buradan teşekkür ederim. Diğer dernekler duruşmayı bırakın takip etmeyi bir destek paylaşımı bile yapmadılar. Ama biz her şeye rağmen Zehra’nın katillerinin tespit edilmesi ve en ağır cezayı alması için sonuna kadar bu davanın takipçisi olacağımızı herkesin bilmesini istiyoruz” açıklamasında bulundu. (DHA)

Kadın