Muhalefet 'çağdışı' dedi HÜDA-PAR müfredat taslağını beğenmedi: 'Biz dindar bir nesil yetiştirelim derken...'

Muhalefet 'çağdışı' dedi HÜDA-PAR müfredat taslağını beğenmedi: 'Biz dindar bir nesil yetiştirelim derken...'
Muhalefetin 'çağdışı', 'gerici' olarak nitelendirdiği yeni müfredat taslağı HÜDA-PAR'ın da tepkisini çekti. HÜDA-PAR yöneticisi Yarar, müfredat taslağında yer alan ‘Atatürk ilke ve inkılapları’, ‘Atatürk milliyetçiliğine bağlı insanlar yetiştirmek’ ifadelerini hedef aldı ve “Biz dindar bir nesil yetiştirelim derken dinine, atasına, ecdadına uzak bir gençlik yetişmedi mi? Çocuklarımız, geleceğimiz için hazırlanan senaryo yine aynı!" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" yeni müfredat taslağını açıkladı. Taslak büyük tartışmalara neden oldu.

Eğitim sendikaları taslağa sert tepki gösterirken, ana muhalefet partisi CHP “Türkiye’nin geleceğine hizmet eden bir eğitim programı değil, dindar ve kindar nesiller yetiştirme hedefinden bir gün bile vazgeçmeyen AKP iktidarının çağdışı eğitim manifestosudur” tepkisini gösterdi.

Geçen gün taslağa tepkilerini göstermek için Milli Eğitim Bakanlığı’na yürüyen CHP milletvekilleri, bakanlık önünde yaptıkları açıklamada, “Taslağı yazanlar arasında tarikat mensuplarının olup olmadığını” sorusunu gündeme getirdiler.

HÜDA-PAR yeterli bulmadı: ‘Senaryo yine aynı’

Müfredat taslağına bir tepki de seçimlere Cumhur İttifakı çatısı altında giren HÜDA-PAR’dan geldi. HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Başkanı Sema Yarar, partisinin yayın organı Doğru Haber’de yayımlanan yazısında, müfredattaki değişikliklerin yeterli olmadığını görüşünü dillendirdi ve “Biz dindar bir nesil yetiştirelim derken dinine, atasına, ecdadına uzak bir gençlik yetişmedi mi? Çocuklarımız, geleceğimiz için hazırlanan senaryo yine aynı!” ifadelerini kullandı.

‘İnsanların aklı ile alay etmek dedikleri bu olsa gerek’

“Ümmetçi bir anlayıştan ve maneviyat değerlerinden kopuk bir eğitim sistemimiz var” diyen Sema Yarar, taslakta yer alan ‘Atatürk ilke ve inkılapları’, ‘Atatürk milliyetçiliğine bağlı insanlar yetiştirmek’ ifadelerini hedef aldı.

Yarar yazısında şunları kaydetti:

“Nihayet günlerce konuşulduktan sonra yeni müfredat açıklandı. Hem de düşüncelerini belirtmek, katkı sunmak isteyen herkesin katkısı alınarak.
Tâbi insanların düşünceleri ne kadar etkili oldu alınan kararlarda orası da meçhul.

Evet MEB açıkladı ‘Türk milli eğitiminin genel amacı Türk milletinin bütün fertlerini Atatürk ilke ve inkılaplarına ve Anayasada ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı, Türk milletinin milli, ahlâkî, insani... tüm bunları davranış hâline getirmiş insanlar olarak yetiştirmek...’ diye başlıyor. Bu ne yahu?

İnsanların aklı ile alay etmek dedikleri bu olsa gerek. Yüz yıldır zaten bu müfredat işliyor. Yenilik bunun neresinde?

Yüzyıldır çocuklarımıza dayatılan bu sistem neticesinde toplumda ayrıştırma, ötekileştirme olmadı mı?

Sırf bu düşünce ve dayatmalardan dolayı çok acılar yaşanmadı mı?
Gençlik değerlerinden kopup kültürüne yabancılaşmadı mı?”

image-750x-5f75f26f58cd0.jpg
Sema Yarar, İstanbul Sözleşmesi'yle ilgili açıklamasında "Kadının elini güçlendirelim derken, erkeği itibarsızlaştırmıştır" demişti.

‘İslam’dan uzak, sorumsuz, öz güvensiz bir nesil yetiştirmeye devam!’

“Biz dindar bir nesil yetiştirelim derken dinine, atasına, ecdadına uzak bir gençlik yetişmedi mi?” sorusunu ileri süren HÜDA-PAR yöneticisi Yarar, şu ifadeleri kullandı:

“Çocuklarımız, geleceğimiz için hazırlanan senaryo yine aynı! Madem ki her şey eskisi gibi olacak ve yine aynı şekilde devam edecekti tüm bunları yapmaya, insanları ayaklandırmaya, gürültü, patırtıya ne gerek vardı?
Gencecik, tazecik beyinler kirletilmeye, zihinler değerlerimiz ile örtüşmeyen algılarla meşgul edilmeye, devam edecek desenize.
İslam’dan uzak, sorumsuz, öz güvensiz bir nesil yetiştirmeye devam!” (Kısa Dalga)

Politika