Muhalefet iktidardan “ses” bekliyor: Saldırılara neden tepki yok?

Muhalefet iktidardan “ses” bekliyor: Saldırılara neden tepki yok?
Muhalefet partileri, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ve Yeniçağ Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu’na yönelik saldırılara ilişkin iktidardan net bir açıklama bekliyor.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin il başkanları toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı gazeteci ve siyasetçilere yönelik saldırılara sessiz kalmakla eleştirdi. Davutoğlu, şunları söyledi: “Selçuk Özdağ'ın temiz kanı döküleli 5 gün oldu ama Cumhurbaşkanı'ndan kamuya dönük bir açıklama yok. Ama üç kişi onu eleştirse hemen ‘terörist’ diye konuşmaya başlar. Herhangi bir yerde birisi bir soru sorsa ‘eyy’ diye hitap etmeye başlar. Ankara sokağından siz sorumlusunuz. Hesap sorması gereken sizsiniz, hesap vermesi gereken de sizsiniz. Net cevap istiyorum. Bu bireysel bir tepki midir, mazur mu görülmelidir? Yoksa organize senkronize bir terör faaliyeti midir? Ben size söyleyeyim kanaatimi, milletin de kanaati budur, bu organize ve senkronize bir terör faaliyetidir.” 

Kılıçdaroğlu: Erdoğan ve Bahçeli kınamalı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'i ziyaretinde Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'a yönelik saldırı konusunda "Hem Erdoğan’ın hem de Bahçeli’nin saldırıyı şiddetle kınaması lazım. Sessiz kalarak saldırıyı özendiriyorlar” dedi.

Karamollaoğlu: Cumhurbaşkanı'nın sessizliği bizi şaşırtmaktadır

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise parti genel merkezinde düzenlediği haftalık basın toplantısında konuştu. Karamollaoğlu, şunları söyledi:

“Gazetecilerin ve siyasetçilerin hedef gösterilmesi ne siyaset adamlığına ne devlet adamlığına yakışır. Fikir ve düşünce özgürlüğünün ortadan kaldırılması manasına gelen bu durum ve yaklaşım insanlığa da siyaset adamlığına da yakışmamaktadır. Bu saldırılara karşı Sayın Cumhurbaşkanı'nın sessizliği bizi şaşırtmaktadır. Yetkililer bu durum karşısında sessiz kalamaz, kalmamalıdır! Rakamlarla oynayarak sorunları gizlemeye çalışsalar da bu durum ancak yatsı vaktine kadar sürer ve sonra her şey ortaya çıkar.” (ANKA)

Gündem