Davutoğlu: Muhalefet kaygan zeminde ayakta durmaya çalışıyor

Davutoğlu: Muhalefet kaygan zeminde ayakta durmaya çalışıyor
Muhalefetin gerilime dikkat çeken Ahmet Davutoğlu “İktidar olamayınca tüm muhalefet partileri kaygan bir zeminde ayakta durmaya çalışıyor. Paniğe kapılmamak lazım” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, katıldığı Elips TV yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu:

6’lı Masa önemli bir yaklaşımdı, açılımdı. Çünkü, üç ana damar bugün hâlâ Türk siyasetinde var. Muhafazarlık, milliyetçilik, laiklik. Biz özgürlükçü versiyonu ile pozisyon almak istedik, olmadı. Asgari müşterekte bir araya gelmiştik. Akşener’in son açıklamaları iktidarı kastetme üzerinedir. Siyasetin zeminin kaygan olduğu dönemdeyiz. Bu dönemde zemine sağlam basan ayakta kalır. İktidar olamayınca tüm muhalefet partileri kaygan bir zeminde ayakta durmaya çalışıyor. Paniğe kapılmamak lazım. Elimizde ne var diye bakmak lazım.

Siyaset sarsıntı yaşanıyor. AK Parti de kendi içerisinde bir darbe yaptı. Türkiye’nin neredeyse her suç lideri ve kara para aklayıcısı ile bir İçişleri Bakanımız vardı hatta kendisini sonraki lider olarak lanse ettiriyordu. Hatta MHP’den aldığı destekle bir gecede istifa ediyor, sokaklara da arabaları döküyordu. Şimdi tüm ilişkiler yok ediliyor. Peki daha önceki bakan ne yaptı? Daha önceki bakan ile bu bakan sanki iki ayrı hükümetin bakanı gibi. (Kısa Dalga)

Gündem