Muhalefet liderlerinden öğrencilere destek: Kılıçdaroğlu, Sancar, Davutoğlu ve Babacan açıklama yaptı

Muhalefet liderlerinden öğrencilere destek: Kılıçdaroğlu, Sancar, Davutoğlu ve Babacan açıklama yaptı
Muhalefet partilerinin liderleri, polisin Boğaziçi Üniversitesi’nde rektör Melih Bulu’nun istifa etmesi talebiyle eylem yapan öğrencilere müdahale etmesine tepki göstererek öğrencilere destek açıklaması yaptı.

Muhalefet partilerinin liderleri, polisin Boğaziçi Üniversitesi’nde rektör Melih Bulu’nun istifa etmesi talebiyle eylem yapan öğrencilere müdahale etmesine tepki göstererek öğrencilere destek açıklaması yaptı. Liderlerin sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlar şöyle:

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU: "Üniversitelerini, liyakati ve adaleti savundukları için gençlerin gece yarısı operasyonuyla gözaltına alınması kabul edilemez. Rektör Melih Bulu görevinden ayrılıp bu çirkin duruma son vermelidir. Asla aşağı bakmayacağız. Haksızlığa boyun eğmeyen Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleriyle 'asla aşağı bakmayacağız' diyen gençlerimizle ve aileleriyle beraberiz." 

HDP EŞBAŞKANI SANCAR: "Üniversiteler rektörlerini seçimle belirlemelidir. Demokratik protesto haklarını kullanan öğrencilerin gözaltına alınması kabul edilemez. Öğrencilerin talepleri meşrudur ve uygulanmalıdır. Öğrencileri derhal serbest bırakın."

GELECEK PARTİSİ LİDERİ DAVUTOĞLU: "Boğaziçi Üniversitesinde yaşananlar kaygı vericidir. Üniversitelerimizde akademik özgürlük ortamını korumak toplumun ortak görevidir. Bir an önce aklı selime dönülmesi, konuşulabilir bir zeminin inşa edilmesi gerekmektedir. Sorunlar, gözaltılarla değil konuşularak çözülür."

DEVA LİDERİ BABACAN: "Yeter artık, inadınızdan vazgeçin. Gözaltına alınan Boğaziçili öğrencileri derhal salın, üniversitelerde de seçimi esas alın. Gençleri rahat bırakın. Duruşumuz budur."

İmamoğlu öğrencilerle görüşecek

Bu arada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Boğaziçili öğrencilerle görüşeceğini açıkladı. İmamoğlu'nun şöyle dedi:

"Gençlerle dialog kanalları asla kapatılmamalı. Şu ana kadar kapatılmış kanalları açmak tüm yöneticilerin sorumluluğu. Yarın Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini Saraçhane'de misafir edip dinleyeceğim ve bu şehrin belediye başkanı olarak üzerime düşen sorumluluğu yerine getireceğim."

Gündem