Muhalefetin "28 Şubat buluşmasının" programı belli oldu

Muhalefetin "28 Şubat buluşmasının" programı belli oldu
Altı muhalefet partisi 28 Şubat’ta yapacakları 'Güçlendirilmiş Parlementer Sistem' ile ilgili ortak açıklama için davetiyeler hazırlandı. Partilerin isimleri alfabetik olarak sıralandı. Törene 300 meslek örgütü, vakıf, dernek ve gazeteci çağrıldı.

"Güçlendirilmiş parlamenter sistem" çalışmalarını tamamlayan 6 muhalefet partisi 28 Şubat'ta bir toplantıyla ortak metni kamuoyuyla paylaşacak.

halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz'ın aktardığına göre ortak açıklama için davetiyeler hazırlandı. Partilerin isimleri alfabetik olarak sıralandı. Törene 300 meslek örgütü, vakıf, dernek ve gazeteci çağrıldı. Saymaz'ın yazısına verdiği bilgiler şöyle:

" Altı partinin genel başkan yardımcılarından oluşan alt komite uyum içerisinde çalışıyor. Kararlar komitenin oybirliğiyle alınıyor.

Etkinliğin organizasyonu için profesyonel şirketle anlaşıldı. Davetiyeler basıldı.

Protokol meselesi davetiyede partilerin alfabetik sıraya göre dizilmesiyle aşıldı. Bu sayede hem CHP ilk sırada yer aldı, hem de herkesin benimseyebileceği yöntem bulundu. Davetiyede liderlerin imzası da yer alıyor. Ankara Bilkent Oteli'nde saat 13.30'da yapılacak olan etkinliği Tuluhan Tekelioğlu sunacak.

İlk önce genel başkan yardımcısı mutabakat metnini parça parça okuyacak. Ardından genel başkanlar metni imzalayacak.

Toplantıda soru-cevap olmayacak. Törene 300 meslek örgütü, vakıf, dernek ve gazeteci çağrıldı.

Davetliler arasında Türk-İş, DİSK, Türk Tabipleri Birliği, Türkiye Barolar Birliği ve kadın örgütleri de var. Her partiye 50 kişilik davetli çağırma hakkı verildi."

YAZININ TAMAMI

Gündem