Muhalefetin "Basın Bayramı" mesajlarında İletişim Başkanlığı tepkisi

Muhalefetin "Basın Bayramı" mesajlarında İletişim Başkanlığı tepkisi
CHP, Gelecek, HDP ve DEVA partileri "Basın Bayramı" mesajlarında İletişim Başkanı Fahrettin Altun'a tepki gösterdi.

CHP, HDP, Gelecek ve DEVA partileri Basın Bayramı nedeniyle yayınladıkları mesajlarda "basın özgürlüğü" vurgusu yaparken, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'a da tepki gösterdi. Mesajlar şöyle:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:  "Basın emekçilerimizin Basın Bayramı'nı kutlarım! Görüyorum; seçimden köşe bucak kaçan iktidarın atadığı sözüm ona 'iletişimciler' sizi hedef gösteriyor, kurumlarınızı tehdit ediyor. Müsterih olun sevgili emekçiler, bunlardan fırtına çıksa yaprak oynamaz!" 

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan: "Günümüzde basın-yayın dünyamız üzerindeki baskı, bugünkü iktidarın oluşturduğu propaganda aygıtının parçası olan İletişim Başkanlığı’nın, haberlerini beğenmediği medyaya ‘beşinci kol faaliyeti’ gibi yakışıksız ithamlarda bulunmasıyla da kendisini gösteriyor. Mevcut iktidardan farklı fikirdeki gazetecilerin mesleklerini işten çıkarılma veya tutuklanma tehdidi altında yapmak zorunda bırakılması çok sesli demokratik hayatımıza zarar veriyor. Öte yandan, iktidar ortakları tarafından gazetecilerin tehdit edilmesi ve gazetecilere yönelik fiziksel saldırıların düzenlenmesi siyasal şiddetin önemli bir yüzünü oluşturuyor.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel: "Gazetecilere yönelik baskılar bugün de AKP iktidarı ve Saray rejimi tarafından devam ettiriliyor. Ne yazık ki 24 Temmuz 1908’den 113 yıl sonra bugün gazeteciler ağır saldırı altında. TGS verilerine göre en az 38 gazeteci cezaevinde bulunuyor. Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nün 2021 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’nde Türkiye 153’üncü sırada bulunuyor. İnternet gazetecileri güvencesiz, iktidar sosyal medyaya savaş açmış durumda, muhalif basın her gün baskı ve saldırı altında ve medya çalışanlarının çoğu sendikasız, toplu sözleşmesiz. 15 Temmuz sonrası ilan edilen OHAL ve çıkarılan KHK’lerle onlarca basın kurumuna el konuldu, 10 binden fazla gazeteci işsiz bırakıldı. Bugün itibariyle medyanın yüzde 95’i iktidar kontrolünde ve onlar da gazetecilik yapmıyor. Aksine ırkçılığa karşı tutum alan baroları hedef alan Yeni Şafak gibi tetikçi kurumlar eliyle hem ırkçılık sahipleniliyor hem de kişiler ve kurumlar hedef gösteriliyor. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Goebbels rolünü üstleniyor ve denetimi altında olan medyada bile en ufak bir aykırı sese tahammül etmeyeceklerini çeşitli vesilelerle ortaya koyuyor."

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: "Eğilmeden, bükülmeden, doğrunun peşinde koşan, gerçekler ortaya çıksın diye emek veren tüm gazetecileri saygıyla selamlıyorum."

"24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı kutlu olsun. Eğilmeden, bükülmeden, doğrunun peşinde koşan, gerçekler ortaya çıksın diye emek veren tüm gazetecileri saygıyla selamlıyorum."

Gündem