Muhalefetten Erdoğan'ın "şerefsiz" sözüne sert yanıtlar

Muhalefetten Erdoğan'ın "şerefsiz" sözüne sert yanıtlar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın deprem bölgesinde jandarma ve askerin olmadığını söyleyenlere yönelik sarf ettiği "Haysiyetsiz, namussuz, şerefsiz" sözlerine muhalefetten tepki geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın deprem bölgesinde yaptığı açıklamada kullandığı ifadelere Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve CHP Mersin milletvekili Ali Mahir Başarır'dan tepki geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay'da yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Haysiyetsiz, namussuz, şerefsiz...

"Bazı haysiyetsiz, namussuz kişiler kampanya yaparak ‘Hatayda asker, jandarma, polis göremedik’ gibi yalan yanlış iftiralar atıyorlar. Bizim askerimiz, jandarmamız, şereflidir; bu şerefsizlerin ağzına biz onları meze yaptırmayız."

Bu sözlere Twitter'dan tepki gösteren Memleket Partisi lideri İnce şunları yazdı:

"Erdoğan ağzın da bozuk, zihniyetin de bozuk. Ben ilk gün gece yarısı Kahramanmaraş Trabzon Caddesi'ndeydim. Kurtarma ekibi, asker, polis görmedim. İnsanlar içecek su, çorba bulamadılar, kurtarma ekibi göremediler. İsyan ettiler. O şerefsiz sözü söyleyene yakışır."

Yazıklar olsun sana!

CHP'li Ali Mahir Başarır da Erdoğan'a şu sözlerle yanıt verdi:

"Depremin 3. Gününde yetersizlikleri nedeniyle, kendisine ve iktidarına eleştiri yapan insanlara; şerefsiz diyecek kadar küçülen Recep Tayyip erdoğanı 85 milyonun vicdanına bırakıyorum! Yazıklar olsun sana da zihniyetine de!" (Kısa Dalga)

Politika