'Muhalif' Erbakan: Asgari ücret en az 15 bin lira olmalı

'Muhalif' Erbakan: Asgari ücret en az 15 bin lira olmalı
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ara zam görüşmeleri başlayan asgari ücrete ilişkin yaptığı açıklamada, işverene de destek verilerek asgari ücretin en az 15 bin liraya yükseltilmesi gerektiğini söyledi.

Yeniden Refah Partisi lideri ve İstanbul Milletvekili Fatih Erbakan, İstanbul Sultangazi İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen programda yerel basın ve STK temsilcileriyle bir araya geldi. Erbakan, asgari ücrete yapılacak ara zam oranını belirlemek için başlayan görüşmelere ilişkin görüşlerini şu sözlerle paylaştı:

"Asgari ücretin işverene de destek verilecek şekilde 15 bin lira olması gerekir.

Açlık sınırının 10 bin liranın üzerinde, yoksulluk sınırının 30 bin lira seviyesinde olduğu bir ülkede asgari ücretin seçimlerden önce 14 bin 750 lira seviyesinde olması gerektiğini ifade etmiştik. Hem büyümeden asgari ücretliye pay verilmesi hem de enflasyona karşı asgari ücretlinin ezdirilmemesi, hem de Avrupa Birliği ülkelerindeki asgari ücretin artış trendine uygun bir zam verilmesi bu 3 kriter göz önüne alındığında 15 bin lira civarında bir asgari ücret olması gerektiğini ifade ediyoruz."

"Tabii işverenlere de devletin ayrıca destek olması lazım"

"Vergilerle ilgili düzenlemeler yapılması, üretimde kullanılan enerjiden vergi almayarak, çeşitli teşviklerle, faizsiz uygun ödemeli kredilerle ve hatta geri ödemesiz hibelerle, işvereni de, sanayiciyi de, üreticiyi de devletin desteklemesi ama bir yandan da milyonlarca asgari ücretliyi; çoluğu ile çocuğu ile insan onuruna yaraşır bir şekilde yaşaması için bu maaşın verilmesi gerektiğine inanıyoruz. Biz de 8 milyona yakın asgari ücretlimiz adına memnun oluruz." (DHA)

Politika