Muhalif vekillerden iktidara bildiri tepkisi: "Darbeci arıyorsanız aynaya bakın"

Muhalif vekillerden iktidara bildiri tepkisi: "Darbeci arıyorsanız aynaya bakın"
CHP’li Özkoç: “Vatansever eleştirileri tebrik ediyorum” İYİ Partili Çıray: “Altına imzamı atıyorum” HDP’li Paylan: “Darbeci arıyorsanız aynaya bakın” DP lideri Uysal: “AK Parti yalancı çoban misali”


Deniz Kuvvetleri Komutanlığından emekli olan 103 amiralin imzasını taşıyan Kanal İstanbul, Montrö Sözleşmesi ve “sarıklı amiral'' konularını içeren bildiriye, muhalif siyasi partilerdeki bazı isimlerden destek geldi. 

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Siz önce kendi yarattığınız vesayetçilerle savaşın. O eleştirdiğiniz amiraller 15 Temmuz’un önünde de sonunda da dimdik durdular... Deniz Kuvvetlerini ağzına kadar FETÖ'cü dolduranlar, 15 Temmuz'un ertesinde Atatürk ilke ve devrimleriyle yetişmiş subaylar olmasa bugün koltuklarında oturamıyor olacaklardı. Şimdi çıkmışlar 5. kol faaliyeti filan. Hadi oradan... Vatansever eleştirileri tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Özkoç, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının re’sen soruşturma başlatmasına da “Tam bağımsız Türkiye’nin tapu senedi Lozan’ı, Montrö’’yü savunmak suç olmuş. Bu günü unutma milletim” ifadeleriyle tepki gösterdi. 

“Altına imzamı atıyorum”

İyi Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray da yaptığı paylaşımda, bir tabip teğmen olarak bildirinin altına imzasını attığını belirtti. Çıray, “Doğru veya yanlış. Bu ülkenin her evladı anayasa ve hukuk içerisinde kalarak fikirlerini özgürce beyan eder” dedi. 

Konuya ilişkin pek çok paylaşımda bulunan Çıray, paylaşımlarından birinde de “Bu suni darbe tartışmasının da ömrü yarına kadar. Yarın sabah vatandaşlar ihtiyaçlarını almak için ellerini ceplerine attığında bitecek. Bıktık bu darbe paranoya ve tiyatrosundan. Bu ülkenin 400 bin askeri var. 300 bin polisi. Bir de darbelere karşı canını verecek Türk milleti. Darbe yapmaya niyeti olanı tükürükle boğarız, tükürükle” ifadelerini kullandı. 

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan da yaptığı paylaşımda, “Seçilmiş milletvekillerini, seçilmiş belediye başkanlarını hapse atıp milli irade ahkamı kesmek riyakarlıktır. Darbeci arıyorsanız aynaya bakın” dedi. 

“Darbe sadece askerlerden gelmiyor”

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal da sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu:

“AKP, her önüne gelene ‘darbeci, terörist’ diye diye yalancı çoban misali toplumu gerçek darbeci ve teröristleri ayırt edemez hale getiriyor.

Bir kez daha ifade edeyim; darbelerin gerçek mağduru bir geleneğin temsilcileri olarak dünkü darbelere de 15 Temmuz FETÖ darbesine de yarınlarda aynı habis düşünce içindeki teşebbüslere de karşı duruşumuz nettir. Ayrıca darbelerin sadece askerlerden gelmediğini de biliyoruz.”
(Ajans Bizim)

Gündem