Muharrem İnce, İmamoğlu'yla görüştü; İzmir adaylığı teklif edilebilir

Muharrem İnce, İmamoğlu'yla görüştü; İzmir adaylığı teklif edilebilir
Gazeteci Saymaz, Memleket Partisi Genel Başkanı İnce'nin geçen hafta İBB Başkanı İmamoğlu ile görüştüğünü ve yerel seçimde İnce'ye İzmir Büyükşehir adaylığı teklif edilebileceğini aktardı.

Gazeteci İsmail Saymaz, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Memleket Partisi Genel Başkanı İnce'nin 1 Aralık Cuma günü görüştüğünü ve buluşmada yerel seçimde işbirliğinin konuşulduğunu aktardı.

'Bu görüşmede ittifak meselesi de ele alındı'

Sözcü TV yayınında görüşmeye ilişkin bilgi veren Saymaz, "Muharrem İnce birkaç hafta önce bütün muhalefete sandık güvenliği ve işbirliği çağrısı yapmıştı. Bu çağrı CHP'de bir karşılık bulmuş. Öğrendiğim kadarıyla geçen cuma günü İmamoğlu ile Muharrem İnce görüştüler. Bu görüşmede ittifak meselesi de ele alındı" diye konuştu.

'İstanbul'un kazanılmasında Memleket Partisi'nin oyu da etki edecektir'

Saymaz'a konuya ilişkin açıklama yapan Muharrem İnce görüşmeyi doğrulayıp "Seçimde işbirliği meselesini ele aldık" dedi. Saymaz, İnce'nin görüşmede İmamoğlu'na "Siz İstanbul'u 13 bin oy farkla almıştınız. Memleket Partisi ise cumhurbaşkanı seçimine girmediği halde İstanbul'da 100 binin üzerinde oy aldı. Dolayısıyla bu oy da İstanbul'un kazanılmasına etki edecektir" dediğini aktardı.

'Elbette işbirliğine sıcak bakıyorum'

"Elbette işbirliğine sıcak bakıyorum" diyen İnce, "Ben muhalefetin elindeki kalelerin AK Parti'nin eline gitmesini istemem. Buna gönlüm razı olmaz. Bu bakımdan işbirliği önerisine açığım. Önümüzdeki hafta da görüşeceğiz" ifadelerini kullandı.

'Benim kulağıma da geldi'

İsmail Saymaz ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Muharrem İnce'ye adaylık teklif edilebileceğini duyduğunu söyledi. Saymaz iddiayı sorduğu Muharrem İnce'nin "Teklif edilmedi ama benim kulağıma da geldi" dediğini aktardı. (Kısa Dalga)

İlgili Haberler
Gündem