Muharrem İnce, Zafer Partisi ile ittifak görüşmelerini anlattı: Altılı masaya benzemeyecek

Muharrem İnce, Zafer Partisi ile ittifak görüşmelerini anlattı: Altılı masaya benzemeyecek
Muharrem İnce, Zafer Partisi ile ittifak konusunda görüştüklerini ancak net bir durumun söz konusu olmadığını söyledi. İnce, "Görüşmeler yapıyoruz ama bu görüşmeler 6'lı masanın görüşmelerine benzemeyecek. Gizli saklı olmadan, kapalı kapılar ardında pazarlıklar yapmadan milletin önüne çıkarsınız" dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Ağrı'dan başlayan Türkiye gezisinde Van, Hakkari, Şırnak, Mardin ve Şanlıurfa'nın ardından Gaziantep'e geldi. Gaziantep'te bir restoranda partilileri ile bir araya gelen İnce, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhur ve Millet ittifaklarında yer almadıklarını dile getiren Muharrem İnce, bazı partiler ile görüşmeler gerçekleştirdiklerini ve buna devam edeceğini ifade etti. Yaptıkları görüşmelerin 6'lı masa görüşmeleri gibi olmayacağını dile getiren İnce, "'Cumhur İttifakı'ndan da Millet İttifakı'ndan da bizim umudumuz yoktur. Görüşmeler yapıyoruz, ama bu görüşmeler 6'lı masanın görüşmelerine benzemeyecek. Gizli saklı olmadan, kapalı kapılar ardında pazarlıklar yapmadan milletin önüne çıkarsınız. İttifak için görüşüyoruz ama şu an netleşmiş bir şeyimiz yoktur. Basına duyurup fotoğraflar verip, fotoğrafta kim nerede oturacak bu ayrıntılara gerek yok. Bu görüşmelerin sonunda bir günde ya yaparsınız ya yapmazsınız. Yapmazsanız "tek başımıza giriyoruz" dersiniz, yaparsanız da "ilkelerimiz şunlar" dersiniz'" ifadelerini kullandı.

Muharrem İnce, Zafer Partisi ile Memleket Partisi'nin ittifakına ilişkin görüştüklerini ancak net bir durumun söz konusu olmadığını sözlerine ekledi. (DHA)

Politika