Muharrem İnce'den 'Çelebi' yorumu: Bu katiline aşık olmaktır

Muharrem İnce'den 'Çelebi' yorumu: Bu katiline aşık olmaktır
Muharrem İnce, bir dönem Memleket Partisi'nde birlikte çalıştığı Mehmet Ali Çelebi'nin AKP'ye katılacağı iddiasını yorumladı: Bu katiline aşık olmaktır. Yani yapılacak bir şey yok. Bugün geriye dönülse, Silivri mahkemelerinde kendisini yine savunur muyum? Evet, yine savunurum. Onun için yaptığıma pişman değilim.

CHP'den istifa ederek geçen yıl Muharrem İnce'nin kurucusu olduğu Memleket Partisi'ne katılan Mehmet Ali Çelebi, geçen şubat ayında Memleket Partisi'nden istifa etmişti. Çelebi, istifasıyla ilgili şu paylaşımı yapmıştı:

"Israrlı uyarılarıma rağmen 'ben' değil 'biz' olamadığımızdan, kuruluş ilkelerine rotasına aykırı tutum ve söylemlerden, parti kurulları işletilmeyerek ortak akıl devre dışı bırakıldığından, partinin büyümesi azimle devam ettirilmediğinden, gençlerin dinamizmine ve heveslerine ket vurulduğundan, iftira üreten ve yayan, ayrımcılık yapan kişilere disiplin işletilmeyerek göz yumulmasından ötürü Memleket Partisi üyeliğinden istifa ediyorum."

Mehmet Ali Çelebi, Memleket Partisi'nden istifa etti

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk ise bugünkü köşesinde Muharrem İnce'nin açıklamalarına yer verdi. Öztürk, İnce'nin Mehmet Ali Çelebi'yle ilgili değerlendirmelerini şöyle aktardı:


“Çelebi'nin de yargılandığı Ergenekon davasında, bir tarafta ‘Ben bu davanın savcısıyım' diyen Recep Tayyip Erdoğan var. Onu alıp milletvekili yapan Kemal Kılıçdaroğlu'nu, duruşma salonunda kendisini canla başla savunan Muharrem İnce'yi tercih etmiyor, ‘Ergenekon'un savcısıyım' diyen Erdoğan'ı tercih ediyorsa diyecek bir şey yok.

Bu katiline aşık olmaktır. Yani yapılacak bir şey yok. Bugün geriye dönülse, Silivri mahkemelerinde kendisini yine savunur muyum? Evet, yine savunurum. Onun için yaptığıma pişman değilim. Benim yaptığım bir demokrasi mücadelesi, ilkeli, omurgalı duruştur. Ben bu şekilde bakıyorum. Bizimle olduğu dönemde, anlamsız gerekçelerle ayrıldı. Suçun bizde olmadığı ortada. Yolu açık olsun. Ne diyeyim, FETÖ'cü hakim ve savcıların bulunduğu mahkemede yaşadıklarını unuttuysa, yaptığına da en hafif tabirle ‘Akıl tutulması' diyorum.”

YAZININ TAMAMI

Gündem