Muharrem Sarıkaya: DEVA, Gelecek ve SP ‘hibrit modelle’ seçime girecek

Muharrem Sarıkaya: DEVA, Gelecek ve SP ‘hibrit modelle’ seçime girecek
"Millet İttifakı’nın üç partisi, SP, DEVA ve Gelecek partileri haftalar süren mekik diplomasisinin sonucunda önceki gece, ilk kez denenecek bir matematik model üzerinde uzlaştı. Adına 'Hibrit Liste Modeli' denilebilecek ilginç bir yöntem geliştirdi."

HaberTürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Türkiye’nin ilk kez çağın modası olan hibrit modelle seçime gitmeye hazırlandığını belirtti.

Millet İttifakı’ndaki ortak liste hazırlıklarını yazan Sarıkaya, DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi’nin liste formülü hakkında şu bilgileri verdi:

“Günlerdir ittifak içi ittifak veya çatı ittifakı oluşturmak için çaba gösteren Millet İttifakı’nın üç partisi, SP, DEVA ve Gelecek partileri haftalar süren mekik diplomasisinin sonucunda önceki gece, ilk kez denenecek bir matematik model üzerinde uzlaştı. Adına “Hibrit Liste Modeli” denilebilecek ilginç bir yöntem geliştirdi.

Buna göre Millet İttifakı’nın 6 partisinden 5’i kendi amblemi ile 41 ilde seçime katılacak.

Demokrat Parti her ne kadar kararını bugün açıklayacak olsa da ağırlıklı eğilimi CHP listesinden seçime girmek…

Diğerleri için geliştirilen yöntem ise bir matematik denklemi gibi…

Buna göre CHP ve İYİ Parti dışında kalan, DEVA, Gelecek ve SP ise geliştirilen hibrit modelle sandığa gidecek.

Her biri 20’şer ilde, yani toplamda 40 yerde ortaklaştığı diğer partinin listesinden seçime katılacak.

Örneğin Saadet Partisi, 20 yerde DEVA, 20 yerde de Gelecek Partisi’nin listesinden seçime girecek.

Diğer iki parti de benzer şekilde seçim bölgelerini paylaşacak; böylece bir parti 40 yerde seçime ötekinin listesinden katılmış olacak.

Geri kalan 21 yerde ise CHP ve İYİ Parti ile liste ortaklığına gidecek, böylece döner sırayla toplamda 41 yerde aday göstermiş olacak; kanunun getirdiği zorunluluk da aşılacak…” (Kısa Dalga)

Yazının tamamı

Politika