Mülakat ısrarını soran eğitim uzmanının yazısına erişim engeli

Mülakat ısrarını soran eğitim uzmanının yazısına erişim engeli
Eğitim Uzmanı Ali Taştan, öğretmen mülakatları kaldırılacak sözüne rağmen mülakatların kaldırılmaması üzere Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e mülakatta ısrarın nedeni soran bir yazı yazdı. Taştan'ın yazısına erişim engeli getirildi.

BirGün’ün haberine göre, Eğitim Uzmanı Ali Taştan, seçim öncesinde mülakat kaldırılacak vaadine rağmen, mülakatın kaldırılmaması nedeniyle “Yusuf Tekin’in mülakat ısrarının nedeni ne? Bakanlığa mülakatı getiren kişi binlerce kişinin hakkını nasıl yedi?” bir yazı kaleme aldı.

Bakan Tekin önce Ali Taştan’dan şikâyetçi oldu. Açılan soruşturma kapsamında Taştan ifade verirken, yazı hakkında daha önce mahkemeden erişim engeli kararı çıkarıldığı öğrenildi.

"Yaptığı yanlışların gündeme gelmesini istemediği için yayın yasağı getirtti"

Ali Taştan, erişim engeliyle ilgili, “Yazımda Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in daha önceki yaptıklarıyla ilgili her şeyi doğru ve eksiksiz bir şekilde yazdım. Sayın Bakan eleştiriye veya yaptığı yanlışların gündeme gelmesini istemediği için beni şikayet etti ve yazıya yayın yasağı getirtti. Sayın Bakan doğruların duyulmasını istemiyor. Ben doğruları yazmaya, eğitim sistemini yakından takip etmeye devam edeceğim. Bakan Tekin’in dava açması benim susmama sebep olmayacak.” diye konuştu.

"Ataması yapılmayan bir milyon öğretmeni ilgilendiriyor"

Yazıda dile getirdiği sorunların, ataması yapılmayan bir milyon civarında öğretmeni ilgilendirdiğinin altını çizen Ali Taştan, "Sayın bakan KPSS puanının atanmaya hiçbir etkisinin olmadığını yeni sistemde, KPSS ve mülakatın yarı yarıya etkili olacağını söylemiştir. Sayın bakanın bu söylemine karşı müsteşarlığı döneminde alımı yapılan 1709 şube müdürünün yazılı sınav puanı yok sayılıp sadece mülakat puanı ile atandıkları, bu nedenle geçmişte binlerce kişinin haksızlığa uğradığı yazıma ana konu olmuş ve bu doğrultuda yapılan uygulama eleştirilmiştir. Öğretmen alımlarındaki mülakat meselesi yıllardır kamuoyunu meşgul etmektedir. KPSS birincilerinin bile atamasının yapılmadığı süreçler yaşanmıştır. O nedenle ülkemizde atama bekleyen yaklaşık bir milyon ataması yapılmayan öğretmenleri ilgilendiren bir durumdur.” ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Gündem