Murat Gezici: Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı net

Murat Gezici: Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı net
Gezici Araştırma Merkezi Başkanı Murat Gezici, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun adaylığının net olduğunu söyledi.

Gezici Araştırma Merkezi Başkanı Uluslararası Güvenlik ve Stratejik Çalışmalar Uzmanı Murat Gezici, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığının net olduğunu ve kısa süre içinde açıklanacağını söyledi.

Cumhuriyet'ten Gamze Kolcu'ya konuşan Gezici, Maltepe mitinginin “prova” olduğunu belirterek halkın yüzde 74’ünün Kılıçdaroğlu’nu “ittifakı bir arada tutan isim” olarak gördüğünü söyledi. Gezici, “Muhalefet için doğru yöntem ortak aday. Çatı tamamlanmazsa muhalefet kaybeder” dedi.

Gezici, şunları söyledi: “Ne yapılacak? Nasıl yapılacak? sorularına yanıtların somut ve yoğun şekilde kamuoyuyla paylaşılması gerekecek. Sistem değişikliği için anayasa başta olmak üzere daha temel düzenlemeler yapılması gerekiyor.Özellikle Kürtlere nasıl seslenileceğinin sorgulamasının yapılacağını düşünüyorum."

Gezici, halka sorulduğunda yüzde 74’ünün ittifakı bir arada tutan ismin Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söylediğini belirterek, halkın Kılıçdaroğlu’nu seçim sonrasında ittifakı bir arada tutacak, yasaları ortak bir şekilde çıkarabilecek sağduyulu bir lider olarak gördüğünü söyledi.

HABERİN TAMAMI

Politika