Murat Kurum: Gerekirse benim İETT şoförüm hanımefendileri evinin kapısına kadar bırakacak

Murat Kurum: Gerekirse benim İETT şoförüm hanımefendileri evinin kapısına kadar bırakacak
Kadınlarla buluşan Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, "Gerekirse benim İETT şoförüm hanımefendiyi evinin kapısına bırakacak" vaadinde bulundu.

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, Bayrampaşa'da "Türkiye Yüzyılında Girişimci Kadınlar Buluşması" programına katıldı. Burada vaatlerini anlatan Kurum, "İstiyoruz ki huzur içerisinde belediye otobüsünden inen hanım kardeşim evine güvenle gitsin. Gecenin 2'sinde de iniyorsa o güvenliği biz tesis edeceğiz. O huzuru biz sağlayacağız. Gerekirse benim İETT şoförüm hanımefendiyi evinin kapısına bırakacak" dedi.

"Bizim medeniyetimiz kadınlarımızı merkeze koymuştur"

Kurum, "Bizim medeniyetimiz tam 15 asırdır, kadının varlığını sınırlı tutan toplumların aksine tarihin her döneminde kadınlarımızı sosyal, siyasal ve ekonomik yaşamın merkezine koymuştur. Bugün de sizlerin İstanbul sevdasıyla, Türkiye sevdasıyla ortaya koyduğunuz desteklerinizi, hayır dualarınızı emin olun her an yanımızda hissediyoruz. Ben bu duruşunuzdan, özverinizden, samimiyetinizden dolayı her birinize çok teşekkür ediyorum." dedi.

"Türkiye'nin en büyük ailesi AK Parti'dir"

Murat Kurum, şöyle devam etti:

"Nedir o dava? Halka hizmeti Hakk'a hizmet gören, büyük ve güçlü Türkiye davasıdır, Türkiye'yi inşa etme davasıdır. İşte liderimiz, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bu anlayışla 94 yılında büyük bir yürüyüşe başladı. 'Söz milletindir.' diyerek çıktığı bu yolda Türkiye'nin en büyük ailesini kurdu. İşte o aile AK Parti'dir. AK Parti milleti kucaklayan, hiçbir ayrım gözetmeyen, inancı, kültürü, değerleri ne olursa olsun herkesi kucaklayan 'Ben bu milletin ferdiyim ve geleceğe güvenle yürümek istiyorum.' diyen herkesin partisi oldu."

"Hemen yanı başınızda olacağız"

"Bir kadına doğru ayakkabıyı verin, gider o tek ayakkabıyla bütün dünyayı yürür ve fetheder. İstanbul'un bu cesur kadınları artık bu şehrin işveren kadınları olacaklar, yeni dönemin aktörleri olacaklar. Sizler, hangi sektörde iş yapmak isterseniz, biz tam o karar noktasında sizlerin hemen yanı başında olacağız. İlk işini kuran 100 bin girişimci kadınımıza 'Size İBB'den 100 bin lira, işini geliştir.' diyeceğiz, 'Gözün arkada kalmasın, Murat evladın, Murat kardeşin, Büyükşehir yanında.' diyeceğiz. Buradaki girişimci hanımefendilerimiz gibi işini kuracak hanımefendiler, vereceğimiz sermayelerle, İSMEK'te vereceğimiz yine eğitimlerle, desteklerle kendi işini kurabilecek. Aile ekonomisine destek olacak, çocuklarını daha iyi şartlarda yetiştirebilmek için bir mücadele verecek ve biz de ona katkı sunmuş olacağız. Onun mutluluğuna, onun duasına inşallah şahitlik etmiş olacağız." (Kısa Dalga)

Gündem