Murat Kurum: 'İmamoğlu beni aradı, görüştük. Bir talebi isteği varsa telefonumun açık'

Murat Kurum: 'İmamoğlu beni aradı, görüştük. Bir talebi isteği varsa telefonumun açık'
Gazetecilerle bir araya gelen Cumhur İttifakı İBB adayı Kurum, "Anketlerde geride başlamıştık, şu an 1.4 puan öndeyiz" dedi. İBB Başkanı İmamoğlu'nun kendisini aradığını söyleyen Kurum, Kendisi beni aradı görüştük, iyi niyet temennilerinde bulunduk. Bir talebi isteği varsa telefonumun açık olduğunu söyledim" diye konuştu.

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Kurum, seçim çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Anketlerde öne geçtiklerini belirten Kurum, "Geride başlamıştık, şu an 1,4 puan öndeyiz" sözlerini sarf etti.

Yeniden Refah Partisi'nin oylarına talip olduklarını dile getiren Kurum, Başak Demirtaş'ın adaylıktan çekilmesiyle ilgili şüphelerini paylaşarak, "Karşı tarafta gördüğümüz bir kaos var. Baskı mı geldi, pazarlıklar mı var göreceğiz" dedi.

'İmamoğlu beni aradı'

Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kendisini aradığını belirten Kurum, "İyi niyet temennilerinde bulunduk. Bir talebi varsa telefonumun açık olduğunu söyledim" dedi.

Kurum, İstanbul'daki taksi konusuna da değindi ve "Gerekli adımları atacağız" ifadelerini kullandı. Ayrıca, İstanbul'da kentsel dönüşüm ve konut projeleri hakkında bilgi verdi.

Son olarak, Kahramanmaraş'taki depremde hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyen Kurum, devletin gücünü ve milletin birlik ve dayanışmasını vurguladı.

Murat Kurum'un sözlerinde satırbaşları şunlardı:

"Taksi de İstanbul'un bir sorunu. Eksik varsa yönetmelik ve kanunların düzenlenmesi için gerekli adımı atacağız. İstiyoruz ki İstanbul'a gelen taksiye ulaşabilsin, bekleme süresi ulaşabilme oranı böyle kalmasın istiyoruz. Biz çözümü sunmak mecburiyetindeyiz. Biz kimsenin tarafı değiliz. Bu karmaşayı ortadan kaldıracağız. Kayıtlı kayıtsız hizmet veren kuruluşlar var.

Kanuna uygun hale getirmek zorundayız. Tek uygulamada buluşturacağız. Kafası karışmayacak vatandaşımızın. Tespit ettik, eksik var. Eksikle alakalı hızlı şekilde ihaleye çıkıp taksi plakası sayısını artıracağız. Herkes taksicilik yapmayacak. Taksicilik yapacak kişilerin belli eğitimden geçmesi, sertifikalandırdığımız, ödül ceza prim uyguladığımız sistemi uygulamaya geçireceğiz.

Deprem açıklaması

Bir yıl önce asrın felaketinde 53 bin 537 canımızı kaybederek çok büyük bir acı yaşadık. Bugün bir yandan bu acıyı kalbimizin derinlerinde taşıyoruz. Ama bir yandan da afetzede kardeşlerimizi yeni sıcak ve güvenli yuvalarına kavuşturmanın mutluluğunu hissediyoruz. Bu deprem bizlere iki şeyi çok açık bir şekilde yeniden göstermiştir. Birincisi, devletimizin ne kadar büyük ve güçlü bir devlet olduğunu tekrar görmemizi sağlamıştır. İkincisi ise bu aziz milletin ne kadar güzel, ne kadar yardımsever, kardeşlik bağıyla birbirine bağlı bir millet olduğunu; tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Ben, bu milletin bir ferdi olmaktan iftihar ediyorum, gurur duyuyorum. Bir kez daha depremde şehit olan tüm kardeşlerimize, annelerimize ve yavrularımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.

Projelerini tanıttı

- Birincisi yeni metro ve metrobüs hatlarıyla, her iki yakada yapacağımız tünellerle, güçlendirilmiş deniz ulaşımı ve daha birçok teknoloji yoğun ulaştırma projesiyle Uğraştıran Değil Ulaştıran İstanbul.

- İkincisi İstanbul’u bekleyen olası depreme karşı inşa edeceğimiz 650 bin kentsel dönüşüm konutuyla, 100 bin sosyal konutla ve yeni afet yönetim uygulamalarıyla Afetlere Dirençli İstanbul.

- Üçüncü başlığımız ise; “Her Anında Hep Yanında” sloganıyla hayat bulacak olan; sosyal belediyecilik uygulamalarımızla; yaşlılarımızın, emeklilerimizin, kadınlarımızın ve gençlerimizin hayatlarını iyileştirecek, kolaylaştıracak desteklerin yer aldığı Sosyal Belediyecilik Uygulamalarımız.

-Dördüncü başlığımız ise; dünyamızı, ülkemizi ve İstanbul’umuzu iklim değişikliği nedeniyle bekleyen olası bir su krizine karşı koruyacak altyapı ve üstyapı yatırımlarıyla Sürdürülebilir Su Yönetimi.

-Beşinci hedefimiz; halkımızın ve sokaklarımızın daha huzurlu ve daha güvenli olması için; sokak hayvanlarına dair uygulayacağımız yeni uygulamalarımız.

-Altıncı hedefimiz ise; Uluslararası İstanbul festivalleri, İstanbul akademisi, genç sanatçılara vereceğimiz destekler ve yeni fuar-kongre merkezleriyle; Kültür, Sanat ve Turizmiyle Yaşayan İstanbul.

-Yedinci hedefimiz, Bilişim yönetim ve teknoloji merkezi, İstanbul’un dijital ikizi ve Biz İstanbul gibi projelerimizle şekillendireceğimiz Digistanbul.

-Sekizinci hedefimiz; İstanbul’u sıfır atığın model şehri yapacak, yine 2040 net sıfır emisyon hedefimize ulaştıracak yatırımlarla Nefes İstanbul.

-Dokuzuncu hedefimiz; sporu ve hareketi mahallelerde yapacağımız tesislerden başlatacağımız, Olimpiyat Şehri İstanbul hedefimize bizi ulaştıracak olan Sporla Yaşayan İstanbul.

-Ve onuncu hedefimiz. Tarihe Vefa, Geçmişe Saygı sloganıyla hazırlayacağımız projelerle, aslına uygun şekilde yeniden ihya edilecek caddelerimizle, sokaklarımızla; yeni meydan projelerimizle ve tarihi yarımadaya dair yapacağımız yeni uygulamalarımızla Mirasını Geleceğe Taşıyan İstanbul." (Kısa Dalga)

Gündem