Murat Kurum’dan gazeteciye: Ne arasanız nafile

Murat Kurum’dan gazeteciye: Ne arasanız nafile
Gazeteci Saydam, Murat Kurum’a “ÇED olumlu” raporu verdiği, kendi evinin de olduğu “Avrupa Konutları” projesini sordu. Kurum’un yanıtı “İlla bir şey bulmak üzere çalışma yaptığınız için ne arasanız nafile. Bulamayacaksınız” oldu.

Gazeteci Gülnur Saydam, AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum’a, İstanbul Kağıthane’deki evinin dahil olduğu projeye bakanlığı döneminde “ÇED olumlu raporu” verdiği iddiasını sordu.

Kurum ise soruyu cevapsız bıraktı.

Twitter’dan açıklama yapan gazeteci Saydam, Kurum’a şu soruyu yönelttiğini söyledi:

“Mal beyanınızda bulunan Kağıthane’deki evinizin projesine, bakanlık döneminizde ÇED olumlu raporu verdiğiniz iddiası var. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?”

Saydam, Kurum’dan şu cevabı aldı:

“Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak bütün büyük projelere ÇED raporu veririz. Siz bir şey bulamadığınız için illa bir şey bulmak üzere çalışma yaptığınız için ne arasanız nafile. Bulamayacaksınız. Bizim alnımız ak. Malımız, mülkümüz, her şeyimiz ortada. Bu ülkede 9 yıl genel müdürlük yapmış, 5 yıl Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapmış, milyarlarca liralık ihaleleri yapmış ve alnımızın akıyla milletimize vermiş olduğumuz sözleri tutmuş bir kardeşinizim.”

Paylaşımının sonuna not düşen gazeteci Saydam şu ifadelere yer verdi:

“2020 ‘de Murat Kurum’un Çevre Bakanlığı döneminde Kağıthane’deki ‘KENTSEL BÖLGESEL YEŞİL ALAN ve ORMAN ALANI’ o yıl ‘KENTSEL YERLEŞİK ALAN’ olarak değiştiriliyor. Bakan Murat Kurum ve bakanlığı o projeye ‘ÇED GEREKLİ DEĞİLDİR’ kararı veriyor. Ve söz konusu alan TOKİ’den şirketlere devrediliyor. Araziye de ‘AVRUPA KONUTLARI VADİ PROJESİ” yapılıyor. Murat Kurum o projeden ev satın alıyor.”

Politika