Murat Kurum'dan, Erdoğan'ın 'Hatay' sözlerine destek: 'Belediyenin, merkezle uyumu avantaj sağlar'

Murat Kurum'dan, Erdoğan'ın 'Hatay' sözlerine destek: 'Belediyenin, merkezle uyumu avantaj sağlar'
AKP'nin İBB adayı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez” sözlerine "Yerel yönetimlerin merkezi idareyle uyumlu olması avantaj sağlar" açıklamasıyla hak verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın deprem sonrasında Hatay'a hizmet verilmemesine dair sözlerine tepki toplamış, İBB Başkanı İmamoğlu, halkın bu sözlere gereken cevabı vereceğini söylemişti.

AKP'nin İstanbul adayı Murat Kurum ise, Erdoğan'ın bu sözlerine destek verdi.

Erdoğan'ın "Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay'a geldi mi?" sözlerinin sorulması üzerine Kurum, "Yerel yönetimlerin ilçe ölçeğinde büyükşehirle uyumlu olması, merkezi idareyle uyumlu olması şehre avantaj sağlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği budur. Uyum ve ahenk arkadaşlar, bu şehir hepimizin, bu ülke hepimizin" açıklamasında bulundu.

Kurum, Fatih Terim Stadyumu'nda bulunan kulüp binasında İstanbul Başakşehir Futbol Kulubü Başkanı Göksel Gümüşdağ ile görüştü. Görüşme sonrası Gümüşdağ ve Kurum, birlikte basın açıklaması gerçekleştirdi.

Kurum, buradaki açıklamasında şunları ifade etti:

"Burada maksat şudur değerli arkadaşlar; yani, siz öncelikle İstanbul'un sorunlarıyla, meseleleriyle ilgileneceksiniz. İstanbul'un sorunlarını çözmek adına birliktelik yapmanız gerekiyorsa, her kurumla, her bakanlıkla, her türlü siyasi iradeyle masada oturursunuz, konuşursunuz ve bu sorunları çözmek için de İstanbul adına bu mücadeleyi verirsiniz.

Şimdi, bu anlayış İstanbul'a bir şey kaybettirmez. Bu anlayış İstanbul'a hizmet İstanbul'a gençlerin oynayacağı alanların inşasından tutun da her türlü organizasyonu, İstanbul'a değeri ve katkıyı daha da arttıracak bir hale getirebilirsiniz. Bu manada yerel yönetimlerin ilçe ölçeğinde büyükşehirle uyumlu olması, merkezi idareyle uyumlu olması şehre avantaj sağlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği budur. Uyum, ahenk arkadaşlar, bu şehir hepimizin, bu ülke hepimizin." (Kısa Dalga)

Gündem