Murat Kurum'dan kira açıklaması: Düzenleme 10 gün içinde bitecek

Murat Kurum'dan kira açıklaması: Düzenleme 10 gün içinde bitecek
Bakan Murat Kurum kiralardaki astronomik artışlar nedeniyle bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını ve yakında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacağını söyledi. Kurum, kira artış oranının enflasyonun üzerinde olamayacağını belirterek "Düzenleme de bunlarla ilgili de çalışacağız" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Güngören'de Şişecam konutları temel atma törenine katıldıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kira ve ev fiyatlarındaki artışla ilgili yöneltilen soruya Kurum şu yanıtı verdi:

"Pandemi süreci ile birlikte gerek konut fiyatlarındaki ve kiralardaki artışı yakinen takip ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın da talimatları ile ilgili bakanlıklarımızla birlikte ortak bir çalışma yürütüyoruz. Yürüttüğümüz çalışma çerçevesinde de vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğimiz bu noktada kira artışlarının takibi ve kira artışlarının bedelleri noktasında düzenlemeler için bir çalışma yapıyoruz. Cumhurbaşkanımız yakın zamanda paylaşacaktır. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Biz gerek konut sektöründe gerek diğer sektörleri tamamen takip ediyoruz. Mevzuat belli kira artış oranı enflasyon oranını geçemez. Bu konuda bir düzenleme yapıyoruz. 1 hafta 10 gün içinde tamamlayıp milletimizle paylaşacağız."

Artışlarla ilgili bir yaptırım olacak mı sorusu üzerine Bakan Kurum, "Fırsatçılığa müsaade etmedik bundan sonra da etmeyeceğiz. Enflasyon ve kira artış oranı açıklandı, bu artış oranı üzerinde bir artış söz konusu ise bununla ilgili hem adli hem hukuki süreci takip ediyoruz. Düzenleme de bunlarla ilgili de çalışacağız. Fırsatçılığa müsaade etmeyeceğiz. Fahiş artışları takip ediyoruz. Denetimlerimiz devam ediyor" diye konuştu.

Ekonomi