Murat Kurum'un özgeçmişinde gizlediği şirketin TOKİ'den ihale aldığı ortaya çıktı

Murat Kurum'un özgeçmişinde gizlediği şirketin TOKİ'den ihale aldığı ortaya çıktı
AKP'nin İBB Adayı Murat Kurum'un özgeçmişinde gizlediği şirketin TOKİ'den ihale aldığı ortaya çıktı. "FETÖ operasyonu" kapsamında mal varlığına el konulan Aydın Ateş’in sahibi olduğu GESTAŞ’da ‘Şantiye Şefi’ olduğu ortaya çıkmıştı.

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum'un gizlediği CV bilgisinin ardında 'FETÖ' çıktı.

Kurum'un "FETÖ operasyonu" kapsamında mal varlığına el konulan Aydın Ateş’in sahibi olduğu GESTAŞ’da ‘Şantiye Şefi’ olduğu ortaya çıkmıştı. Kurum, bu görevini saklamıştı.

Öte yandan Murat Kurum, TOKİ’de de görev yaptı. Kurum’un TOKİ’de görev aldığı dönemde 20 şirket, TOKİ ihalelerinin ‘abonesi’ olmuştu. Bu ihaleler çok dikkat çekmişti.

HalkTV'den Ali Macit'in haberine göre, bu ihaleler, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) kaydına geçti. DSP 23. Dönem İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, TOKİ’nin ihalelerine ‘abone’ olan şirketleri hakkında o dönemin Başkanı Erdoğan’a TBMM üzerinden soru önergesi verdi. Yağız, soru önergesinde, “TOKİ ihalelerini kazanan ilk 20 firmayı açıklar mısınız?” ve “Bu firmalara ödenen bedeller, hem firma bazında hem de toplam olarak kadardır?” Sorularını sordu. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Yağız’ın soru önergesine cevap verdi.

Gelen cevapta, TOKİ’nin 4734 sayılı Kamu İhale Kanuna göre; TOKİ, Murat Kurum’un çalışma hayatına başladığı ve "FETÖ" soruşturmasından mal varlıklarına el konulan Aydın Ateş’in şirketine 127 milyon 70 bin TL’lik ihale verdiği belirtildi. (Kısa Dalga)

Gündem