İçişleri Bakanlığı müfettişleri İBB'deki teftiş mesaisine başladı, Murat Ongun: "İBB kapılarını sonuna kadar açtı”

İçişleri Bakanlığı müfettişleri İBB'deki teftiş mesaisine başladı, Murat Ongun: "İBB kapılarını sonuna kadar açtı”
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun İçişleri Bakanlığı'nın gönderdiği mülkiye başmüfettişlerin inceleme ve soruşturma kapsamında çalışmalarına devam ettiğini açıkladı. Ongun sosyal medya hesabından, “İBB kapılarını sonuna kadar açtı” mesajını verdi.

İçişleri Bakanlığı’nın, İBB'ye gönderdiği 4 mülkiye başmüfettişi çalışmalarına devam ediyor. Müfettişlerle iş birliği içinde çalışıldığını belirten İBB Sözcüsü Murat Ongun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda da “İBB kapılarını sonuna kadar açtı. Artık tüm gelişmeler şeffaf şekilde İstanbullularla paylaşılıyor. Meclis toplantıları, ihaleler, yatırımlar, bütçe sunumları, hepsi canlı yayınlanıyor” dedi.

“20 ARKADAŞ KENDİ RIZASIYLA GİDİP SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR”

Ongun dün akşam KRT'de katıldığı televizyon programında da “Bugün itibariyle İçişleri Bakanlığımızın görevlendirdiği müfettişlerimiz İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde mesailerine başladılar. Devletimizle eş güdümlü, devletimizin istediği her belgeyi onlara teslim eden İstanbul Büyükşehir Belediyesiyiz” açıklamasını yapmıştı.

Ongun, bazı gazetelerde 37 kişinin terörist olduğu gerekçe gösterilerek yayınlanan fotoğraflarla ilgili de şunları söylemişti:

“Bunların 8 tanesinin İBB ile ilgisi yok. 29 tanesi İBB’nin çeşitli iştirak ve şirketlerinde çalışıyorlar. Bu arkadaşları çağırdık, dedik ki 'Sen bu musun? Senle ilgili böyle iddialar var'. Bu arkadaşlarımızın 20 tanesi kendi rızasıyla gidip hem suç duyurusunda bulundular hem de kendileri ile ilgili yayın yapan gazeteye tazminat davası açtılar.”  (ANKA)

Gündem